familiereligie

Patriarhul Daniel invită în România o stareță din Rusia care a înființat un centru de sprijin al fetelor din familii monoparentale

Foto: Robert Nicolae / Basilica.ro

Basilica.ro, 3 decembrie 2017 – Patriarhul României le-a binecuvântat duminică, după Liturghie, pe cele 40 de fete care sunt ocrotite în orfelinatul din incinta mănăstirii Pokrovsky din Moscova.

În orfelinatul inaugurat în anul 2004, cu binecuvântarea Patriarhului Alexei al II-lea, sunt găzduite fete cu vârsta între 6 și 17 ani, din Moscova și împrejurimi, provenite din familii monoparentale, aflate într-o situație financiară delicată.

Copiii aflați în cadrul orfelinatului se bucură de o formare care îmbină partea duhovnicească cu cea educațională. Pe lângă cursurile din aria curriculară specifică învățământului din Rusia, sunt organizate ateliere de gimnastică, muzică, dans. Conform site-ului oficial al mănăstirii, instituția socială din cadrul mănăstirii nu crește viitoare monahii, ci oameni destoinici pentru patria mamă.

Părintele Patriarh Daniel a evidențiat misiunea socială desfășurată în mănăstirea din capitala Rusiei și  oferit-o exemplu pe stareța Teofania care a reușit să îmbine viața duhovnicească cu activitatea misionară.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Patriarhul României a invitat-o verbal pe maica stareță să viziteze țara noastră pentru a împărtăși din bogata experiență duhovnicească și misionară pe care o desfășoară prin intermediul mănăstirii Acoperământul Maicii Domnului – Pokrovsky.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button