familie

Av. Ana-Corina Săcrieru: „Nu poate exista suspiciunea că întrebarea se referă la altceva decât legea de revizuire adoptată și publicată în Monitorul Oficial”

Pe pagina sa de Facebook, Av. Ana-Corina Săcrieru a făcut următoarea precizare:

Referitor la intrebarea pusa cetatenilor la Referendum, ea nu poate fi decît aceea prevăzută strict in Legea 3/2000 de organizare a referendumului.

Mai precis, în art. 7 din această lege se prevede in mod expres că cetatenii au dreptul să raspunda cu da sau nu la intrebarea „sunteti de acord cu legea de revizuire a Constitutiei României in forma aprobata de Parlament ?”

Nu poate exista suspiciunea ca intrebarea se refera la altceva decît legea de revizuire astfel cum a fost adoptata si publicata in Monitorul Oficial.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

In cazul de fata, singura lege de revizuire a Constitutiei este aceea a revizuirii art. 48 alin 1 din Constituție în sensul înlocuirii termenului de „soti” cu „un bărbat și o femeie”.

Aceasta a fost deja publicata in Monitorul Oficial si nu poate fi modificata/ completata/ inlocuita.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button