familiehomosexualitateMarxism cultural

Parlamentul Mexican a respins propunerea Președintelui Mexicului de a legaliza „căsătoria” pentru homosexuali

1280px-mexico_chamber_of_deputies_backdrop

Foxnews, 10 noiembrie 2016

Propunerea Președintelui Mexicului Enrique Pena Nieto de a modifica legea fundamentală a țării pentru a permite „căsătoria” pentru cuplurile homosexuale a fost definitiv respinsă de Comisia Juridică a Camerei Reprezentanților din Mexic cu 19 voturi la opt și o abținere.

Acțiunea șefului de stat a venit după ce Curtea Supremă din Mexic, a decis că a interzice căsătoria între persoane de același sex ar fi neconstituțional.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dar rezistența populară a fost masivă la această măsură. Milioane de mexicani au ieșit în stradă în apărarea familiei naturale din mai și până în septembrie, iar în luna iunie 2016 partidul de guvernământ, al președintelui a pierdut la urne în cadrul alegerilor parlamentare din cauza acestei inițiative.

Citește și Mexic: Partidul președintelui pierde sprijinul popular după propunerea de a legifera „căsătoria” între persoane de același sex

Citește și VIDEO: Peste un milion de mexicani au ieșit în stradă pentru a se opune inițiativei de redefinire a căsătoriei

Citește și Adina Portaru, jurist, ADF International: „Inițiativa Coaliției pentru Familie este în deplină concordanță cu drepturile omului și cu jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene și a Curții Europene a Drepturilor Omului”

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button