dizabilităţifamilie

Student american a colectat, recondiționat și donat celor cu nevoi, sute de scaune cu rotile, cărje și alte accesorii medicale secondhand

Mohan Sudabattula, un student de 23 de ani, a înființat o organizație non-profit care colectează și recondiționează echipament medical secondhand pentru a-l dona spitalelor subfinanțate din întreaga lume. Scaune cu rotile, cârje și alte accesorii necesare bolnavilor cu dificultăți de deplasare sunt colectate de Mohan și colegii săi voluntari din cadrul Project Embrace, așa cum se numește ONG-ul lansat de acesta în 2016 chiar în apartamentul său.

Ideea de a-i ajuta astfel pe cei defavorizați i-a încolțit în minte lui Mohan în urmă cu câțiva ani când, fiind student la Universitatea din Utah, făcea voluntariat la departamentul de proteze al spitalului din apropierea universității. Mohan a văzut cum mii de proteze erau aruncate după ce persoanele care le utilizau nu mai aveau nevoie de acestea. Protezele se potriveau doar persoanei pentru care au fost create. Tânărul s-a gândit că trebuie să existe și echipamnet medical care poate fi refolosit. Atunci și-a amintit de vizita pe care o făcuse în India cu părinții în 2006 la un orfelinat pentru copii cu dizabilități. Neavând bani pentru achiziționarea unor scaune cu rotile pentru copii, cei de acolo improvizaseră unele din piese de mobilier cărora le atașaseră roți de bicicletă. Zece ani mai târziu Mohan s-a întors la același orfelinat unde a donat mai multe zeci de scaune cu rotile și cârje.

Photo by Project Embrace

De la înființare Project Embrace a colectat, recondiționat și donat unor spitale  din SUA și India peste 900 de accesorii medicale. Cea mai recentă donație a avut loc luna trecută când au fost donate zeci de scaune cu rotile și cârje unui spital rural dintr-o rezervație a indienilor Navajo.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Photo by Project Embrace
https://www.facebook.com/ProjectEmbraceUSA/videos/2251232138428542/
Sursă: goodnewsnetwork.org


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button