familie

Matei Dobrovie, deputatul demisionar din USR, salută diaspora care a votat și inițiază o lege de susținere a familiilor românești

Deputatul Matei Dobrovie, care înainte de referendum și-a dat demisia din USR, a postat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj:


Săptămâna asta voi depune o primă inițiativă legislativă dintr-un pachet mai amplu de susținere a familiilor din România.

Respect pentru românii din străinătate care au ieșit la vot în număr mai mare chiar decât la alegerile parlamentare! Diaspora anti-PSD și pro-democrație rămâne la fel de implicată, activă și conștientă de importanța votului. Ea s-a mobilizat în ciuda barierelor puse de actuala guvernare PSD-ALDE: secții de votare insuficiente și organizate în locuri unde nu erau aglomerări mari de români, cozi mari așa cum au fost la Londra și în alte părți. Pentru a elimina aceste costuri de timp și de bani, pentru a face mai echitabilă reprezentarea diasporei și pentru accesibilizarea votului, am depus propunerea de extindere și îmbunătățire a votului prin corespondență. Evident PSD-ALDE au respins-o la Senat, fără argumente. Voi continua să lupt pentru ea la Camera Deputaților.

De asemenea, voi continua să lucrez pentru românii de pretutindeni. Săptămâna asta transmit către MRP un set de recomandări pentru îmbunătățirea evaluării și monitorizării proiectelor pe care acest Minister le finanțează.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button