familiehomosexualitate

Mexic: Partidul președintelui pierde sprijinul popular după propunerea de a legifera „căsătoria” între persoane de același sex

enrique-pena-nieto_36_1_0_810_500_55_s_c1

LifeSiteNews.com, 9 iunie 2016

Cele mai recente alegeri din Mexic au văzut o adevărată „revoluție” pașnică în acest stat federal. Pentru prima dată după 1929, Partidul Revoluționar Instituțional (PRI), care guverna în mod tradițional țara, și-a pierdut sprijinul popular în Districtul Federal, de unde se realizează guvernarea, precum și în peste jumătate din statele federației mexicane.

Aceasta s-a datorat inițiativei Președintelui Enrique Peña Nieto (foto), membru PRI, de a legifera așa-zisa „căsătorie” între persoanele de același sex. Inițiativa implica și o campanie masivă de „educare” în școli și societate, pentru acceptarea includerii homosexualității și transsexualității în politicile publice.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Răspunsul populației s-a concretizat în formarea unei coaliții pro-familia naturală, Frontul Național pentru Familie, din care fac parte peste 1.000 de organizații. Coaliția a susținut manifestații de protest cu mii de participanți în toată țara. La începutul acestei luni, mulțimea de manifestanți s-a strâns în jurul clădirilor guvernamentale scandând: „Familia unită nu poate fi oprită!”.

În urma protestelor, președintele și-a pierdut susținerea în interiorul propriului partid. Mai mulți membri ai PRI au declarat public că nu vor susține inițiativa, iar într-un final Manlio Fabio Beltrones, președintele PRI, a anunțat că partidul nu le va impune membrilor săi cum să voteze, ci „va respecta libertatea deputaților și senatorilor federali și locali de a se exprima ei înșiși în această chestiune”.

Pe fondul unei mobilizări fără precedent a societății civile, cu proteste de stradă și scrisori trimise reprezentanților locali, Luis Losada Pescador, reprezentantul CitizenGO Mexic, organizație membră a Frontului Național pentru Familie, a declarat pentru LifeSiteNews.com: „[Președintele] Peña Nieto și PRI au plătit la urne pentru inițiativa lor împotriva valorilor mexicane. Poate că Peña Nieto încearcă să-și câștige prieteni din afara țării, dar nu a făcut decât să culeagă respingere în interiorul acesteia”.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button