valorile familiei

Papa Francisc se distanțează de episcopii „foarte conservatori”

PapapF

de John-Henry Westen, LifeSiteNews.com, 8 octombrie 2014

Într-un interviu acordat în preajma începerii Sinodului pe Probleme de Familie de la Vatican, Papa Francisc s-a distanțat de episcopii „foarte conservatori”, adăugând că totuși îi face plăcere să dezbată cu cei bine formați intelectual din rândurile acestora.

Interviul cu Papa a fost publicat pe 5 octombrie, în ziua de deschidere a sinodului, în ziarul argentinian La Nacion. Întrebat dacă este „îngrijorat” cu privire la o carte recentă semnată de cinci cardinali care se opun propunerii Cardinalului Kasper de a-i primi la împărtășanie pe catolicii divorțați sau recăsătoriți. În cartea lor, „Adevărul lui Hristos: Căsătoria și Împărtășania în Biserica Catolică”, cei cinci critică poziția papei în această problemă.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Papa Francisc a răspuns astfel la întrebare: „Toți au câte ceva cu care pot contribui. Chiar îmi place să dezbat cu cei foarte conservatori, dar bine formați din punct de vedere intelectual”.

La conferința de presă din 8 octombrie, oficialii de la Vatican au declarat că nu știu nimic despre interviu și nu pot comenta în legătură cu el.

În același interviu, Papa a mai spus că, pe lângă problema catolicilor divorțați, mai este preocupat și de „noile obiceiuri ale tinerilor de azi”: „Tineri care nu se mai căsătoresc deloc. Foarte mulți tineri preferă să trăiască împreună fără să se mai căsătorească. Ce ar trebui să facă Biserica? Să-i alunge de la sânul ei? Sau mai degrabă să-i îmbrățișeze și să încerce să-i aducă la cuvântul lui Dumnezeu? Eu sunt pentru a doua soluție”.

„Lumea s-a schimbat, iar Biserica nu se poate închide în pretinse interpretări dogmatice. Trebuie să abordăm conflictele sociale noi și vechi și să încercăm să întindem o mână mângâietoare, nu să stigmatizăm și nu doar să criticăm”, a mai declarat Papa Francisc pentru La Nacional.

Citește și Cardinal spaniol: „Nu este o insultă a spune că homosexualitatea este o afecțiune psihică”

Sinodul Extraordinar al Episcopilor care are loc între 5 și 19 octombrie la Roma a devenit subiect de controversă în lunile dinainte, deoarece o serie de episcopi care se prezintă drept „reformatori” cer schimbarea practicilor Bisericii, iar în unele cazuri revizuirea completă a doctrinei Bisericii. „Reformatorii” au fost criticați de susținătorii căsătoriei și ai familiei naturale.

Serviciul de presă al Sfântului Scaun le-a comunicat marți, 7 octombrie, reporterilor că unii participanți la sinod au propus renunțarea la limbajul puternic în discursul moral, referindu-se la exprimările din Catehismul Bisericii Catolice, care califică actele homosexuale drept „tulburări intrinseci” și descriu în mod curent coabitarea ca „viață în păcat”.

Traducere și adaptare: Bianca Popa

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button