de la cititori

OPINIE: Oamenii care au mulți copii sunt „needucați”?

de Redacția Stiripentruviata.ro

Un cititor ne trimite pe adresa redacției o reacție față de stereotipurile jignitoare care apar periodic în presă cu privire la familiile cu mulți copii. Le publicăm aici, respectând dorința cititorului de a-i păstra anonimatul. Vă reamintim că ne puteți trimite la stiripentruviata@gmail.com opiniile și gândurile dumneavoastră legate de problemele pro-viață și pro-familie sau de alte situații din societate.


Am lucrat în România 10 ani, în instituții de stat, și am lucrat și în străinătate 12 ani, pentru o instituție cu mii de angajați, majoritatea cu studii superioare, deci pot spune că am o experiență de viață semnificativă.

Se afirmă deseori în mass-media că familiile cu mulți copii sunt, în general, needucate și nu se bucură de un intelect prea evoluat. Eventual, oamenii care fac mulți copii sunt prezentați drept „habotnici” și „pupători de moaște”.

A afirma sau a crede astfel de lucruri este o dovadă de crasă lipsă de respect față de Dumnezeu și de oameni și o generalizare nedreaptă. Este, pur și simplu, manipulare și minciună.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mulți dintre noi am avut părinți și bunici care proveneau din familii numeroase. Erau ei proști sau ne-educați? Bunicii mei au avut mulți copii și erau oameni cinstiți, muncitori și cu credință în Dumnezeu. Pe umerii lor și ai altora ca ei am crescut noi, a crescut țara în care trăim.

Mai mult, am prieteni cu mulți copii, peste cinci. Toți cei pe care eu îi cunosc personal sunt intelectuali, educați și au primit fiecare copil ca pe un dar de la Dumnezeu.

Când alegi să primești un copil ca pe un dar, când alegi viața, Dumnezeu te va și ajuta să-i crești. Dacă bunicii și străbunicii noștri ar fi ales altfel, noi nu am fi existat astăzi, mulți dintre noi nu am mai fi fost aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


One Comment

  1. Doamne ajuta! Si noi avem noua copii, in curand il asteptam pe al zecelea. Atat eu, cat si sotul meu avem facultate , eu am activat ca profesoara , iar el e preot. Da, suntem priviti ca niste inapoiati, de marea majoritate a celor din jur….Si da, asta doare…. Dar stiti ceva? Dumnezeu lucreaza prin fiecare copil in parte, fiecare a venit cu darul si binecuvantarea lui si asta compenseaza toate rautatile. lar faptul ca sunt premianti, ca se poarta frumos, e o palma cred, data celor ce, de fiecare data cand asteptam un copil afirmau ,, Ce inapoiati sunt astia! Si se considera intelectuali….”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button