opinii

A pune creștinismul lângă fundamentalismul islamist este o mare manipulare

de Eduard Dumitrache, Activenews.ro

După masacrul din Orlando toți ne întrebăm cine este vinovatul moral al acestei orori. Sau erori dacă avem în vedere faptul că autorul era sub supravegherea forțelor de ordine. Este vorba fără echivoc despre o crimă împotriva umanității și suntem alături de părinții și rudele celor ce și-au pierdut copiii în acest atentat!

Din păcate unii dintre noi au călcat însă pe aceste cadavre încercând să manipuleze încărcătura emoțională, imediat după eveniment, înspre zona lor predilectă. Printre aceștia și Remus Cernea.

În plină campanie electorală, deputatul de Constanța a sugerat într-un comunicat faptul că originea crimei din Orlando ar avea aceleași resorturi ca și demersul definirii familiei în Constituția României. Adică cei 3 milioane de români semnatari ar fi de fapt niște homofobi care ar fi cam pe aceeași frecvență cu Omar Saddiqui Mateenl. Iar fundamentalismul islamist ar fi la fel de nociv social ca și creștinismul acestora.

În primul rând Remus Cernea gafează impardonabil deoarece atentatorul de etnie afgană era homosexual și client al acelui club. Conform psihologilor avem de-a face în cazul lui Omar cu o sociopatie, în spate existând și un dosar medical. De la „killing spree” urmărit cu înverșunare de tineri în jocurile de tip Counter Strike până la o sâmbătă seara în compania unei arme de asalt este distanță mică pentru o persoană dereglată psihic. Din păcate este ceea ce se întâmplă sezonier în școlile americane în condițiile unui regim al armelor prost reglementat.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În al doilea rând atacatorul avea „înclinații spre ideologia islamistă radicală”, potrivit FBI. A pune creștinismul lângă fundamentalismul islamist de tip ISIS este o mare manipulare, domnule Cernea!

Conform Human Rights Watch din 20 de țări în care libertatea de conștiință este încălcată, în 14 este vorba despre islamism radical iar în celelalte avem dictatură militară sau comunistă.

80% (optzeci la sută) din persecuțiile religioase în lume sunt orientate către creștini iar Center for the Study of Global Christianity a calculat o medie de o sută de mii de creștini uciși în fiecare an pentru credința lor în ultimul deceniu. O medie de cinci creștini pe minut.

Mai amintesc faptul că anii 2014 și 2015 au fost ani de escaladare a violenței și am avut crime împotriva umanității peste tot în lume, cele din Irak sau Siria putând fi socotite drept genocid.

Ca semnatar al inițiativei cetățenești pentru familie îi iert încă o dată gafările domnului Cernea dar parcă sunt prea multe pentru o viață de parlamentar atât de scurtă. Poate ar fi cazul să ne convingă că pentru cei 17.500 lei cu cât îl plătim lunar este în stare să învețe ce este respectul și toleranța.

Citește mai multe opinii de Eduard Dumitrache

Citește și Atacatorul de la Orlando avea tendințe homosexuale și frecventa des clubul Pulse

Citește și Matt Walsh, blogger: Christians, It Is Not Bigotry to Proclaim Our Faith, No Matter What the Media Says

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button