avort

O fetiță nou născută salvată după ce a fost îngropată de vie de părinții ei care își doreau un băiat

pancarta-v1.3

AlexandraNadane.ro, 8 mai 2017

Când într-o societate cultura avortului prinde rădăcini adânci, ea depășește liniile roșii una după alta. Și, în timp, nici măcar nașterea nu mai reprezintă linia roșie după viața unui copil este protejată în spațiul public. În India și China, unele fete nedorite și pe care părinții nu au reușit să le avorteze în perioada sarcinii sunt ucise după ce se nasc.

Și nu numai în aceste țări, ci inclusiv în România se fac avorturi pe bază de gen, fetele fiind cele vizate. Da, discriminarea de gen începe în perioada intrauterină!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pentru fetele care nu au avut șansa la viață doar pentru că erau fete, despre care nu va vorbi mai nimeni, postez acest articol pe 8 mai 2017, de Ziua Egalității de Șanse între Femei și Bărbați.

Micaiah Bilger, Life News, New Delhi, India

Discriminarea față de fetițe prin avort și infanticid atinge cote alarmante în India.

Ziarul India Times a publicat de curând un caz îngrozitor de abuz în care o fetiță nou născută a fost pur și simplu îngropată de părinții ei, cel mai probabil din cauza faptului că era de sex femeiesc.

Conform reporajului, familia mai avea alte 5 fiice mai mari. O persoană a reușit să salveze fetița, din orașul Jajpur, districtul Odisha în India, după ce i-a văzut piciorușele mișcând deasupra pământului. Autoritățile spun că nou-născuta a fost imediat dusă la spital; avea cordonul ombilical încă atașat de ea. Nu se știe dacă a fost depusă vreo plângere penală impotriva părinților.

O relatarea mai amănunțită a cazului găsim în cotidianul Indian Express: “Un lucrător al organizației ASHA (activiști acreditați în domeniul sănătății sociale) din satul Anjira a venit la Centrul Comunitar de Sănătate (CCS) cu fetița salvată. Cel mai probabil nou-născuta are între 4 și 6 ore. Fetița era într-o stare critică. Am început imediat tratamentul ei și i-am restabilit starea de sănătate”, a declarat Chintamani Mishra, medicul de la CCS Dharmasala.

„Copilul a fost îngropat cu capul în jos. Era înfășurată într-o cârpă. Am observat două picioare mici deasupra pământului și m-am gândit că poate mai este în viață”, ne-a povestit Alok Ranjan Rout, cel care a salvat fetița.

În ultimii ani, în India, au fost raportate mai multe cazuri de fetițe care au fost îngropate de vii de către familiile lor. În anul 2012, BBC a relatat despre un tată și un unchi al unei fetițe, din regiunea Pilkhua în India, care au fost arestați după ce au încercat să o îngroape de vie. În acel caz fetița a fost salvată de un îngrijitor care lucra în administrația cimitirului.

Specialiștii estimează că milioane de fete sunt omorâte în India ca urmare a avorturilor selective pe criterii de gen și a practicilor de infanticid. Din punct de vedere cultural, fetele sunt deseori văzute ca o povară financiară din cauza faptului că trebuie să li se asigure o zestre atunci când se căsătoresc dar și din alte considerete.

Datele recensământului populației din India realizat în anul 2011 ne arată că raportul dintre numărul fetelor și al băieților este de 914 la 1000 pentru categoria de vărstă de până la 7 ani – una dintre cele mai puțin echilibrate din lume, conform BBC. În anumite regiuni ale țării, situația este și mai gravă. De exemplu, în statul indian Tiruvannamalai bărbații depășesc cu mult numărul femeilor printr-un raport de 1000 la 878.

Discriminarea împotriva fetelor a devenit o problemă atât de gravă în India încât doctorilor le-a fost interzis să mai comunice părinților informații cu privire la sexul copilului înainte ca acesta să se nască. Cu toate acestea, practici de genul acestora tot mai apar.

Anumite cercetări în domeniu sugerează faptul că nivelul de trai crescut și nu sărăcia ar putea sta la baza disciminării de gen. O analiză din 2016 realizată de India Spend arată faptul că venitul pe cap de locuitor în India a crescut de aproximativ 10 ori în timp ce raportul dintre bărbați și femei a scăzut. Studiul ne face cunoscut faptul că statele cele mai bogate ale Indiei tind să aibă cel mai disporporționat raport între bărbați și femei. Spre exemplu, statul Delhi are al doilea cel mai ridicat venit pe cap de locuitor, însă proporția numărului de băieți la numărul de fete este de 1000 la 896.

Conform raportului, o explicație pentru acest fenomen ar fi faptul că familiile cu o stare materială mai bună își pot permite ecografii și teste medicale care să detemine dacă copilul este băiat sau fată înainte ca acesta să se nască.

Prelucrare după  http://www.lifenews.com/2017/03/27/newborn-baby-girl-rescued-after-she-was-buried-alive-by-her-parents-who-wanted-a-boy/

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button