avort

Richard Nixon, preliminariile legalizării avortului în SUA și ura rasială


Nu putem înțelege istoria decât pe baza adevărului
 Articolul de mai jos se referă la introducerea în SUA, cu trei ani înainte de legalizarea avortului la cerere, de către președintele Richard Nixon, a unui program național de planificare familială. Datele prezentate sunt deosebit de importante pentru cei care vor să înțeleagă cum au ajuns oamenii să accepte omorârea copiilor în pântecele mamelor ca pe ceva normal și de dorit.

Ceea ce pentru un om normal este imposibil de imaginat, este posibil de gândit pentru un om a cărui minte este viciată de patimi. Ura, disprețul, dorința de putere, dorința de a controla dau naștere la normalitatea înlăturării celuilalt, până la moartea lui. Disprețul președintelui Nixon pentru negri și alte minorități defavorizate din SUA l-au făcut nu numai să accepte, dar chiar să și dorească împuținarea lor numerică. Controlul populației, urmărit prin Titlul X, a fost îndreptat spre scăderea numerică a persoanelor negre din America. El a cuprins însă nu doar întreaga Americă (deși ratele de avort în rândul negrilor și hispanicilor sunt mult mai ridicate decât în rândul albilor), ci și întreaga civilizație de tip occidental.

Este important, pentru cei la care a ajuns împachetat în hârtia strălucitoare a drepturilor omului, să știe că planificare familială și avortul poartă în identitatea lor intenția eliminării celor slabi de către cei puternici. De aceea ele nu vor aduce niciodată fericirea, căci cel care omoară pe cel slab nu va putea cunoaște dragostea.

De Christina Martin, 11 noiembrie 2012
Vă aduceți aminte de zilele în care învățați la școala primară despre „Ziua Recunoștinței”? Imaginile vesele cu nativi americani împărțind cu coloniștii o masă caldă, toamna, mi-au încălzit inima de copil. Dar, după ce am crescut mai mare, profesorii mei mi-au oferit o cu totul altă lecție de istorie decât cea pe care o primisem pe când eram copil.
Deși am fost șocată și întristată să aflu despre nedreptățile comise împotriva băștinașilor americani, am fost recunoscătoare să aflu în sfârșit adevărul. Chiar dacă adevărul nu este întotdeauna frumos, îl prefer unei minciuni la orice oră.
Probabil că dragostea mea pentru o istorie onestă m-a făcut să-mi fie imposibil să înghit lecția de istorie ținută de către președinta Planned Parenthood, Cecile Richards.
Într-o zi, după alegeri, Richards a dat niște sfaturi în contextul unei lecții de istorie ținute cu ocazia unui interviu acordat site-ului de știri Huffington Post. Este clar că Cecile era entuziasmată de faptul că cel pentru care optase în funcția de președinte al SUA câștigase alegerile. Planned Parenthood a investit o mulțime de bani în videoclipuri electorale cu celebrități și în campanii de marketing ca să-l susțină pe Obama. După victoria democraților, Cecile a găsit de cuviință să spună câte ceva și Partidului Republican, despre cum și-ar putea îmbunătăți procentul de susținători.
În esență, ea le-a solicitat republicanilor să se întoarcă la „originile” națiunii, prin sprijinirea planificării familiale. Ea a declarat pentru Huffington Post:
În vremurile trecute, Partidul Republican era partidul care sprijinea drepturile individuale ale oamenilor și care ținea guvernul departe de deciziile personale legate de îngrijirea sănătății, deci cred că există o perioadă a istoriei la care republicanii se pot întoarce. Mulți dintre ei obișnuiau să sprijine planificarea familială, iar Richard Nixon și-a dat semnătura pentru transformarea acelui prim program federal de planificare într-o lege. Există o cale clară de urmat pentru a recâștiga sprijinul femeilor, și anume aceea de a asculta de cei cu păreri moderate din acest partid, iar nu de aripa lui extremistă.”
Din moment ce-mi place istoria, m-am gândit să mă informez asupra vieții fostului președinte republican, Richard Nixon. Am aflat că Cecile avea dreptate în legătură cu poziția lui fermă de susținere a planificării familiale.
Huffington Post relatează:
„Într-adevăr, în anii ’70 și ’80, republicanii au susținut planificarea familială și au avut o atitudine mai binevoitoare față de dreptul la avort. Nixon era atât de entuziasmat de inițiativa legislativă a planificării familiale la nivel federal încât în anul 1969, înainte de promulga Titlul X, a declarat-o «obiectiv național»”.
Nixon era atât de entuziasmat de inițiativa legislativă a planificării familiale la nivel federal încât a declarat-o obiectiv național – citind aceste rânduri scoase din context unii oameni ar putea crede că Nixon era în mod sincer îngrijorat de soarta săracilor. Doamna Richards îl consideră pe Nixon o atât de importantă sursă de inspirație, încât îl menționează și într-un articol al Huffington Post din 10 februarie 2011, intitulat „Nu-i lăsați să ucidă planificarea familială!”. În acest articol, Cecile Richards ne-a împărtășit următoarele gânduri:
Numele lui Richard Nixon nu este asociat de oameni în mod direct cu drepturile femeilor privitoare la sănătate și reproducere, dar după ce, săptămâna asta, membrii Partidului Republican au intensificat atacul lor fără precedent împotriva femeilor, încep să cred că era Nixon a fost o epocă luminată. Titlul X – Program de planificare familială, care a fost promulgat de Nixon în 1970, reprezintă una dintre cele mai importante realizări ale acestei țări în domeniul sănătății publice și în cel al dreptății sociale.
Clinicile finanțate acum prin Titlul X previn aproape un milion de sarcini nedorite anual. Salvează viața femeilor prin examinări în vederea depistării cancerului și prin testarea imunității și a tensiunii arteriale. Planificarea familială susținută din bani publici economisește chiar și banii guvernamentali – cu un randament de 3,74 $ la fiecare dolar investit.”
Deși nu sunt de acord cu afirmația ei cum că „era Nixon a fost o epocă luminată”, recunosc că mi s-au deschis ochii după ce am citit despre fostul nostru președinte.
Cecile Richards, președinta Planned Parenthood
În 1970, Nixon a promulgat ca lege Titlul X – Program de planificare familială. În 1973, Curtea Supremă de Justiție a dat sentința în cazul Roe vs. Wade. Tot în 1973, Nixon a înregistrat pe benzi audio conversațiile dintre el și personalul său. Casetele, dimpreună cu 140.000 de pagini de înregistrări interne, 45 de casete video și 2.500 de pagini cândva socotite a fi secret de stat au fost făcute publice.
După cum relatează ziarul Washington Post, din înregistrări reies adevăratele sentimente ale lui Nixon legate de negri, evrei și alte grupuri etnice. Iată un extras din articol:
„În timpul unei alte conversații cu secretara sa personală, Rose Mary Woods, Nixon își manifestă îndoielile privind opinia pe care o avea secretarul său de stat, William P. Rogers, în ceea ce îi privește pe negri.
„Bill Rogers are cumva – dar în ceea ce-l privește este un sentiment justificat –… un fel de punct orb în chestiunea negrilor, pentru că a fost la New York”, a spus Nixon. „Rogers a spus despre negri că «vor merge înainte împreună cu noi, iar prin asta până la urmă vor face țara mai puternică, într-un final, pentru că fizic sunt puternici, iar unii dintre ei sunt deștepți»”.
Nixon a replicat: „Din punctul meu de vedere are dreptate dacă este să ne referim la o perioadă de 500 de ani. Și cred că greșește dacă gândește în termeni de 50 de ani. Ce trebuie să se întâmple este să evităm căsătoriile mixte. Și, … asta chiar este singura soluție, Rose”.
Opiniile rasiste ale lui Nixon auzite în înregistrările lui audio au devenit de domeniu public. Filmul documentar „Maafa 21” face cunoscute o serie de conversații avute de Nixon în anii 1972 și 1973 privind persoanele cu venituri mici din rândul minorităților și copiii acestora. Puteți privi videoclipul pe youtube sau să citiți cuvintele pe care le-am transcris.
Caseta de la Casa Albă nr. 697/29.03.1972:
Nixon: „Majoritatea cetățenilor din Colorado au votat pentru avort, la fel și în Michigan, dar cred că în ambele cazuri, cu certitudine în Michigan, vor vota pentru avort pentru că ei cred că ceea ce se va avorta vor fi micii bastarzi de culoare neagră.”
Caseta de la Casa Albă nr. 700/03.04.1972
Nixon: „După cum v-am mai zis, am mai discutat despre asta mai devreme – că o mulțime foarte mare de oameni vor controlarea bastarzilor negrotei”.
Caseta de la Casa Albă nr. 700/10/03.04.1972
Nixon: „Doar știi despre ce discutăm: controlul populației”
Angajat neidentificat: Desigur.
Nixon: În realitate vorbim despre populație – despre ceea ce John Rockefeller chiar realizează, îi convinge pe oameni de necesitatea a ceea ce noi numim controlul pe clase sociale. Uneori vor fi familii și de șase, opt sau nouă membri, dar asta va fi excepția.
Angajat neidentificat: Așa e.
Nixon: Cei care nu-și planifică familia sunt persoane care… n-ar trebui să aibă copii. Asta înseamnă…
Angajat neidentificat: Populația negrilor din San Francisco a crescut de la 3.000 – cât era imediat după cel de-al Doilea Război Mondial – până la 30% din populația acestui oraș.
Nixon: Poftim?
Angajat neidentificat: Da, domnule.
Nu trebuie să fii un geniu ca să-ți dai seama că Nixon, ca și Rockefeller, făcea parte dintr-un grup elitist de bogați care au aderat la minciunile fondatoarei organizației Planned Parenthood, Margaret Sanger. Se pare că entuziasmul arătat de Nixon pentru „planificarea familială” nu era decât o mască pentru a ascunde sprijinul pe care urma să-l acorde în viitor planurilor din agenda stabilită de Planned Parenthood având ca resort eugenia. Nixon, ca și judecătoarea de la Curtea Supremă Ruth Badger Ginsberg, a recunoscut că vede avortul ca pe un mijloc de a controla o populație de a cărei creștere se teme.
Ryan Bomberger, fondatorul site-ului web Too many aborted (Prea mulți copii avortați) a scris despre legătura dintre Cecile și Nixon:
„Richards a fost specializată în istorie la Brown University. Desigur că este conștientă de ușurința cu care pot fi descoperite dovezile istorice incontestabile privindu-l pe Nixon și viziunea lui rasistă asupra controlului populației. Dar, la fel ca Sanger și alți eugeniști, Richards s-a îndepărtat voit de adevăr ca să continue cu orice preț cruciada ei de popularizare a culturii anticoncepție, a culturii morții.
Aceste înregistrări audio făcute publice (dezvăluite în documentarul „Maafa 21” și disponibile on-line pentru oricine vrea să le asculte) arată rasismul abject cu care acest fost președinte căzut în dizgrație vedea oamenii de culoare. Soluția lui la problema „bastarzilor negrotei” era să-i elimine în mod sistematic prin măsuri anticoncepționale sau avort.
Prin semnarea actelor privind statistica populației și planificării familiale în 1970, Nixon a consolidat atitudinea favorabilă a guvernului față de mișcarea eugenică care a fost finanțată, de la intrarea în vigoare a Titlului X, cu miliarde de dolari strânși din taxe și impozite.”
 
Este oare aceasta perioada istorică la care Cecile Richards crede că republicanii ar trebui să se întoarcă? Este Nixon un model de urmat? Eu personal nu vreau să-i calc pe urme. Adevărul este că istoria tragică a planificării familiale din motive eugenice s-a tot repetat de 40 de ani încoace. Ordinea de zi a lui Richards este identică cu cea a lui Nixon. Chiar dacă o vopsește în roz sau dacă o împachetează frumos în cuvintele de încurajare ale celebrităților, această ordine de zi a organizației Planned Parenthood nu s-a modificat.
Dacă aș vrea să mă întorc la „originile” partidului republican, aș prefera să urmez exemplele conducătorilor lui de la mijlocul anilor 1800 care au luptat pentru mișcarea anti-sclavagistă. Partidul Republican a fost cândva celebru pentru angajamentul său ferm de a aboli sclavia și de a lupta pentru demnitatea și drepturile afro-americanilor.
Dacă aș vrea niște sfaturi de la cineva, aș prefera să le primesc de la liderii care au luptat să salveze viețile oamenilor, iar nu să le distrugă. Dacă aș dori o lecție de istorie fidelă adevărului, nu aș apela la Cecile Richards.
Christina Martin și-a început activitatea pentru-viață cu opt ani în urmă, când a aflat că mama ei a plătit unui doctor să o avorteze, dar a părăsit clinica înainte de a face acesta. După ce a absolvit colegiul în 2005, a petrecut 2 ani rugându-se zilnic în fața Curții supreme de Justiție din Washinghton pentru încetarea avorturilor. Alte articole de Christina Martinaici.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button