reproducere asistată

O altă mamă-surogat moare în urma complicațiilor

6285328_1444361013.1856

O mamă-surogat din statul american Idaho care purta gemeni pentru un cuplu spaniol a murit în urma unor complicații legate de sarcină, cu puțin timp înainte de a împlini 35 de ani și de a da naștere copiilor. Aceștia au supraviețuit doar pentru scurt timp cu ajutorul aparatelor medicale. Femeia mai purtase o sarcină-surogat înainte.

Un blogger de la Huffington Post atrage atenția că au mai existat cazuri în care astfel de femei au murit sau au rămas cu sechele pe viață. Ea deplânge lipsa de legislație în SUA în ceea ce privește mamele-surogat, o practică pe care unii o văd ca exploatare a femeii și transformare a copilului în marfă, ca obiect al unei tranzacții contractuale.

Statul american Idaho este vestit pentru legislația sa liberală în domeniul maternității-surogat șip entru costurile scăzute ale acestui tip de „servicii”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Jennifer Lahl, de la Center for Bioethics and Culture Network, a declarat, citată de BioEdge.org: „Femei americane sunt plătite zilnic să se supună unor riscuri semnificative cu scopul de a produec copii pentru alții. Aceste femei, care provin cel mai adesea din categorii sociale cu venituri modeste, sunt injectate cu doze puternice de hormoni și alte medicamente care măresc șansa sarcinii de a ajunge la termen, fără ca guvernul să supravegheze în nicun fel aceste acțiuni. Femeile nu și-au câștigat atâtea drepturi până acum doar pentru a ajunge să fie tratate ca animale de prăsilă”.

Afacererea cu mame-surogat a explodat în ultimii ani, după apariția în SUA a „căsătoriilor” între persoane de același sex. Vedetele și femeile cu dare de mână apelează și ele la această practică din vanitate, pentru a-și păstra forma corporală.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button