Marxism cultural

Nouă lege impune responsabil ideologic pentru firmele cu minimum 50 de angajați: „Vechiul și îmbătrânitul responsabil cu propaganda, resuscitat ca expert în egalitatea de șanse”

Foto: Delpixel/Shutterstock

Firmele private cu peste 50 de angajați au obligația să prevadă în organigramă un expert în egalitate de șanse. Nerespectarea obligației va atrage o amendă de la 3.000 lei la 100.000 lei, informează profit.ro. Expertul va beneficia de cursuri de formare și va fi responsabil cu combaterea discriminării și „violenței de gen” și a hărțuirii sexuale la locul de muncă.

Redăm comentariul unei utilizatoare de Facebook din București despre noua lege:

Pe vremea lui Ceașcă se găsea, în fiecare întreprindere sau instituție de stat, câte un activist de partid (comunist, pentru cei tineri), responsabil cu învățământul ideologic și cu vegherea și păstrarea spiritului revoluționar al angajaților („responsabilul cu propaganda”).

Credeați, ca și mine, că am scăpat de ei după revoluție?
Am scăpat, dar numai până acum.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Vechiul și îmbătrânitul responsabil cu propaganda, mort ca formă fără fond și ca organizator de piese de teatru politic numite „ședințe de partid” se vrea a fi resuscitat în zilele noastre tot ca responsabil ideologic, dar sub noua denumire – la fel de lemnoasă, însă Euro-friendly – de „expert în egalitatea de șanse”, și care va avea ca atribuții tot „prelucrarea” ideologică, prezentarea de referate, încheierea de procese-verbale și simularea unor ședințe:

„În desfășurarea activității, expertul, tehnicianul sau persoana desemnată cu atribuții în domeniul egalității de șanse între femei și bărbați au ca atribuții principale:
– analizează contextul de apariție și evoluție a fenomenului de discriminare de gen, precum și nerespectarea principiului egalității de șanse între femei și bărbați și recomandă soluții în vederea respectării acestui principiu;
– formulează recomandări/observații/propuneri în vederea prevenirii/gestionării/remedierii contextului de risc care ar putea conduce la încălcarea principiului egalității de șanse între femei și bărbați, cu respectarea principiului confidențialității;
– elaborează planuri de acțiune privind implementarea principiului egalității de șanse între femei și bărbați în care să fie cuprinse cel puțin: măsuri active de promovare a egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați și eliminarea discriminării directe și indirecte după criteriul de gen, măsuri privind prevenirea și combaterea hărțuirii la locul de muncă, măsuri privind egalitatea de tratament în ceea ce privește politica de remunerare, promovare în funcții și ocuparea funcțiilor de conducere.
– elaborează, fundamentează, evaluează și implementează programe și proiecte în domeniul egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați”

etc etc

Sursa: Cristina Popescu

Citește și Reacții la declarația lui K. Iohannis că 70% din instituții vor avea experți în egalitatea de gen


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button