Marxism cultural

New York își omagiază femeile emblematice prin statui: o sfântă catolică ignorată, doi transgenderi incluși pe listă

Campania She Built NYC a ignorat dorința newyorkezilor de a avea o statuie cu Mama Cabrini, primul cetățean american numit sfânt de Biserica Catolică, în defavoarea a doi transgenderi și a altor personalități clasate pe locurile inferioare într-un sondaj realizat de primărie.

Inițiativa urmărește să ridice șapte statui în cinstea a șapte femei emblematice pentru metropolă. În acest scop, primăria le-a cerut cetățenilor din New York să își exprime opinia într-un sondaj.

Cel mai mare procent a fost obținut de Mama Cabrini – Frances Xavier Cabrini – călugăriță de origine italo-americană și primul cetățean american numit sfânt de Biserica Catolică.

Comitetul organizat de Chirlane McCray, soția primarului Bill de Blasio, a ales însă, în defavoarea Mamei Cabrini, pe Sylvia Rivera și Marsha Johnson, bărbați din naștere, pioneri ai mișcării transgender și susținători LGBT, pe legenda jazz-ului Billie Holliday, medicul pediatru Helen Rodriguez Trias ș.a.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Eparhia de Brooklyn, dar și cetățenii rezidenți s-au arătat indignați de acest fapt.

„Simt că comunitatea creștină catolică este întotdeauna dată la o parte. Dacă a avut cele mai multe voturi atunci ce mai e de discutat? Să realizăm ce dorește lumea”, a declarat pentru CBS Ginger Bivona, un cetățean newyorkez.

Tom Finkelpearl, comisar pentru cultură al orașului, a apărat decizia primăriei, spunând că sondajul „nu a fost niciodată gândit să fie un vot. Era menit să caute idei bune”.

În acest context, Eparhia de Brooklyn a adunat printr-o colectă 17.000 de dolari pentru o statuie a Mamei Cabrini și intenționează să realizeze lucrarea cu sau fără sprijinul primăriei.

„Suntem împotriva deciziei primarului și a soției sale de a promova o altă persoană pentru statuie după ce Mama Cabrini a fost aleasă de oamenii din New York”, a declarat diaconul Carlos Martinez din Parohia Tuturor Sfinților – Brooklyn.

Actorul Chazz Palminteri a numit-o pe Chirlane McCray „rasistă” pentru că nu a ales-o pe Mama Cabrini.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button