familiesindrom Down

Născut cu sindrom Down, medicii au spus că nu va ajunge la vârsta de 1 an. Familia și prietenii l-au sărbătorit recent cu ocazia celor 65 de ani împliniți. Secretul? Iubire, nimic altceva decât iubire.

Când s-a născut medicii i-au spus părinților lui Buddy Wood că fiul lor, diagnosticat cu sindrom Down, nu va apuca vârsta de un an. Buddy s-a încăpățânat însă să-i contrazică pe medici și nu numai că a trecut de vârsta de un an, ci a împlinit recent 65 de ani, motiv pentru care familia și prietenii i-au organizat o petrecere și o ședință foto. Fotografiile au fost făcute atunci când Buddy, care locuiește în Florida, și-a vizitat familia în Virginia. 

Nepoata lui Buddy a avut ideea cu ședința foto și a invitat cu această ocazie un băiețel, Sutton, tot cu sindrom Down să i se alăture unchiului ei. După cum se vede în pozele alăturate a fost o ședință foto reușită. Într-una din poze Buddy și micuțul Sutton țin în mână o pancardă cu mesajul  ”THE LUCKY FEW” – „Puținii Norocoși”. 

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, persoane zâmbind, iarbă, copil, copac, pantofi, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni stând jos şi copil
Facebook /
Brittany Cook Photography
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, copil, iarbă, copac, pantofi, în aer liber şi natură
Facebook /
Brittany Cook Photography

Într-adevăr Buddy este unul din puținii norocoși din cei născuți cu Down din generația lui. În vremea când s-a născut Buddy, copiii cu sindrom Down erau în general abandonați de către părinți. În cazul lui Buddy părinții l-au crescut acasă împreună cu ceilalți copii ai lor, unde acesta s-a bucurat de toată dragostea de care avea nevoie. Așa cum au spus surorile lui în timpul ședinței foto, dragostea este secretul vârstei la care a ajuns Buddy, în pofida previziunilor sumbre ale medicilor.  

Povestea lui Buddy ne arată că medicii se pot înșela în privința evoluțiilor copiilor cu probleme medicale complexe.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În prezent, părinții află că vor avea un copil cu sindrom Down încă înainte ca acesta să se nască și în acest context trebuie să facă față presiunilor de a alege opțiunea avortului. Se estimează că doar 11% dintre femei receptează pozitiv un diagnostic pre-natal de sindrom Down.

Un sondaj arată că 13% dintre medici au recunoscut că au exagerat intenționat aspectele negative ale sindromului Down pentru a le convinge pe mame să facă avort. O astfel de discriminare capitală duce la uciderea copiilor nenăscuți, ființe omenești nevinovate și în același timp le refuză famiilor lor și societății șansa de a-i cunoaște și iubi.

Poveste lui Buddy și multe altele similare oferă părinților speranță atunci se confruntă cu incertitudinea viitorului copilului lor.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, zâmbind, iarbă, în aer liber şi natură
Facebook /
Brittany Cook Photography
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, iarbă, în aer liber şi natură
Facebook /
Brittany Cook Photography
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni stând jos şi în aer liber
Facebook /
Brittany Cook Photography
Sursă: liveaction.org


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button