Născut cu sindrom Down, medicii au spus că nu va ajunge la vârsta de 1 an. Familia și prietenii l-au sărbătorit recent cu ocazia celor 65 de ani împliniți. Secretul? Iubire, nimic altceva decât iubire.
Când s-a născut medicii i-au spus părinților lui Buddy Wood că fiul lor, diagnosticat cu sindrom Down, nu va apuca vârsta de un an. Buddy s-a încăpățânat însă să-i contrazică pe medici și nu numai că a trecut de vârsta de un an, ci a împlinit recent 65 de ani, motiv pentru care familia și prietenii i-au organizat o petrecere și o ședință foto. Fotografiile au fost făcute atunci când Buddy, care locuiește în Florida, și-a vizitat familia în Virginia.
Nepoata lui Buddy a avut ideea cu ședința foto și a invitat cu această ocazie un băiețel, Sutton, tot cu sindrom Down să i se alăture unchiului ei. După cum se vede în pozele alăturate a fost o ședință foto reușită. Într-una din poze Buddy și micuțul Sutton țin în mână o pancardă cu mesajul ”THE LUCKY FEW” – „Puținii Norocoși”.
Într-adevăr Buddy este unul din puținii norocoși din cei născuți cu Down din generația lui. În vremea când s-a născut Buddy, copiii cu sindrom Down erau în general abandonați de către părinți. În cazul lui Buddy părinții l-au crescut acasă împreună cu ceilalți copii ai lor, unde acesta s-a bucurat de toată dragostea de care avea nevoie. Așa cum au spus surorile lui în timpul ședinței foto, dragostea este secretul vârstei la care a ajuns Buddy, în pofida previziunilor sumbre ale medicilor.
Povestea lui Buddy ne arată că medicii se pot înșela în privința evoluțiilor copiilor cu probleme medicale complexe.
În prezent, părinții află că vor avea un copil cu sindrom Down încă înainte ca acesta să se nască și în acest context trebuie să facă față presiunilor de a alege opțiunea avortului. Se estimează că doar 11% dintre femei receptează pozitiv un diagnostic pre-natal de sindrom Down.
Un sondaj arată că 13% dintre medici au recunoscut că au exagerat intenționat aspectele negative ale sindromului Down pentru a le convinge pe mame să facă avort. O astfel de discriminare capitală duce la uciderea copiilor nenăscuți, ființe omenești nevinovate și în același timp le refuză famiilor lor și societății șansa de a-i cunoaște și iubi.
Poveste lui Buddy și multe altele similare oferă părinților speranță atunci se confruntă cu incertitudinea viitorului copilului lor.