familie

Ministerul Muncii plănuiește eliminarea plafonului pentru indemnizația mamelor aflate în concediu de maternitate

Foto: Facebook
Foto: Facebook

„Revizuim tot ceea ce înseamnă politici în vederea creșterii natalității. Una dintre măsurile pe care o țintim este aceea de a elimina valoarea maximă până la care se acordă indemnizația pentru creșterea copilului.

La această măsură venim în completare și cu o altă propunere: pe perioada concediului de maternitate, care este de 18 săptămâni, indemnizația să fie egală cu media salariului avut în ultimele 12 luni, și nu 85%, pentru că nașterea nu poate fi asimilată cu concediul medical. Nu vrem să penalizăm în această perioadă de 18 săptămâni niciun fel mama. Toate calculele le facem în funcție de contextul și de anvelopa fiscal-bugetară. În momentul în care vom termina calculele, vă vom comunica”, a declarat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Sursa: Romania TV


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button