adolescenţifamilie

Parchetul General anunță că PROCURORII din CARACAL au închis NELEGAL cinci dosare de VIOL și lipsire de libertate

După neregulile constatate în desfășurarea anchetei din cazul Gheorghe Dincă, Procurorul General Bogdan Licu a ordonat un control la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.

Miercuri, la finalizarea controlului, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a anunțat printr-un comunicat că s-au descoperit cinci cazuri de viol și lipsire de libertate pe care procurorii locali au decis, în mod „nelegal și netemeinic”, să NU le trimită în judecată.

Parchetul General (PÎCCJ) a sesizat Inspecţia Judiciară, pentru a verifica activitatea managerială a primului procuror și a cerut Inspectoratului General al Poliţiei Române să facă demersuri pentru soluţionarea rapidă a cauzelor.

PÎCCJ a mai cerut ca Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova să ia măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi îmbunătăţirea activităţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

O nouă evaluare se va face după șase luni.

Comunicatul PÎCCJ integral aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button