adopţie

Matei Dobrovie: „Să încurajăm plasamentul familial și adopția pentru cei 50.000 de copii din sistem”

De Ziua Adopției (2 iunie 2019), deptatul Matei Dobrovie a postat pe contul său de Facebook o declarație referitoare la nevoia de a încuraja și înlesni plasamentul familial și adopția pentru cei aproximativ 50.000 de copii din sistemul de protecție al statului. Redăm mai jos mesajul său, în format scris și video:

„Peste 50.000 de copii sunt astăzi în sistemul de protecție specială. Ei au dreptul la o familie, cel mai prielnic mediu pentru dezvoltarea lor, în care sunt iubiți și cresc sănătos. Trebuie să încurajăm plasamentul familial și adopția! Personal am luat în plasament un băiețel minunat și este o experiență extraordinară. Vă recomand și vouă să dați o șansă acestor copii!

Ca politician lucrez la îmbunătățirea legii 272 privind protecția drepturilor copilului pentru a ușura procedurile, inclusiv prin reducerea gradului de rude din familia extinsă care trebuie căutate, prin stabilirea unor termene clare, astfel încât situația copiilor să fie mai rapid clarificată și aceștia să nu rămână blocați sistem. Pe lângă Ziua Adopției, cred că ar fi necesară și una a plasamentului familial pentru că este nevoie ca tot mai mulți români să afle despre posibilitatea de a lua în plasament.”

VIDEO

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button