Marşul pentru Viaţă

Marșul pentru viață 2022 la Alba Iulia și Zlatna

de Redacția Stiripentruviata.ro

Aproximativ 700 de persoane, majoritatea tineri, au participat duminică la Marșul pentru viață 2022 din Cetatea Marii Uniri. Vineri, un marș pentru viață a avut loc și la Zlatna.

Marșul de la Alba Iulia s-a desfășurat pe următorul traseu: Casa de Cultură a Sindicatelor – Strada Vasile Goldiș – Bulevardul Revoluției – Hotel Cetate – Parcul Tricolorului – Esplanada dintre cele două catedrale din Cetatea Alba Carolina.

La punctul de sosire a avut loc un moment vocal-artistic susținut de Corul de copii „Theotokos”, după care Protopopul de Alba Iulia, Părintele Teofil Slevaș, a citit mesajul Părintelui Arhiepiscop Irineu.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Au mai vorbit Pastorul Ioan Dura, reprezentantul Bisericii „Flacăra Închinării” Alba Iulia, primarul Gabriel Codru Pleșa și Tabita Botoi, reprezentanta Biroului pentru Viață al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei.

Tabita Botoi a afirmat că este important să-i oferim iubire femeii în criză de sarcină. Este de condamnat păcatul avortului, dar nu și femeia care, aflându-se într-o situație de vulnerabilitate, crede că acesta reprezintă unica ei soluție, a mai spus reprezentanta biroului pro-viață al eparhiei.

„În lipsa sprijinului venit din partea familiei și al partenerului de viață, femeia aflată în criză de sarcină trebuie să își găsească sprijinul și ocrotirea în noi, în societate”, a declarat Tabita Botoi.

Evenimentul s-a încheiat cu momente artistice oferite de eleve ale Centrului de Cultură „Augustin Bena”, de Andrei Șerban, adolescentul ajuns celebru prin participarea la concursul SuperStar România de la Pro TV, și de Corul de copii al Parohiei „Platoul Romanilor” din Alba Iulia, coordonat de prof. Sorina Matei. Îmbrăcați în straie naționale, copiii au intonat un cântec dedicat mamei.

Marșul pentru viață de la Alba Iulia a fost organizat de Protopopiatul de Alba Iulia și Biroul pentru Viață al Arhiepiscopiei de Alba Iulia în colaborare cu ASCOR Alba Iulia, Asociația Emanoil și cultele neoprotestante din localitate. 35 de voluntari au fost implicați.

În anul 2019, când a fost ultima dată organizat în format fizic, înainte de pandemia cauzată de COVID-19, pe străzile din Alba Iulia au fost prezente peste 1200 de persoane, informează Alba24.ro.

Marșul pentru viață 2022 de la Zlatna a debutat în fața liceului „Corneliu Medrea” din oraș, de unde s-a pornit spre stadionul din localitate, intonându-se imnuri creștine dedicate Maicii Vieții, Născătoarei de Dumnezeu. La locul stadion au fost oferite mărturii, au fost promovate centrele de sprijin în criza de sarcină si s-a subliniat dreptul suprem la viață al fiecărei persoane.

După ce s-a transmis mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, au avut loc discuții libere și activități de animație coordonate de voluntarii echipei Pentru Viață Alba Iulia.

Organizatorii evenimentului de la Zlatna au fost Protopopiatul de Alba Iulia și ProVita Alba, în colaborare cu Asociația Emanoil, ASCOR Alba, Centrul Catehetic „Sf. Ecaterina”, Biserica „Flacăra Închinării” și Biserica Baptistă „Sf. Treime”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button