Marşul pentru Viaţă

Citește! / Revista „Pentru viață” nr. 13, Primăvara 2024

Unele povești sunt inspirate din realitate. Așa este și „Cutia din zid”, un mod accesibil prin care copiii să conștientizeze necesitatea și valoarea acestei „cutii”, căci ea nu este doar o simplă cutie, ci una care salvează viața unor copilași nou-născuți, oferindu-le șansa unei familii. Aducând lumină asupra diferitelor fațete ale acestui diamant, „Cutia din zid” te duce la un nivel la care inima ta nu va mai rămâne la fel. Veronica a început să scrie această remarcabilă poveste exact în momentul în care am lansat propunerea de proiect de lege Baby Boxes România, fără să știm, în acel moment, una de cealaltă. Pentru mine a fost un semn că merg pe drumul cel bun.

Dana Ardelean
Președinte, Asociația Piciorușe Little Feet

Monica știe că este adoptată, însă lumea ei este zdruncinată din temelii atunci când o colegă îi aruncă în față că mama ei este un robot și că ea s-a născut într-o cutie. Părinții ei adoptivi îi dezvăluie că, într-adevăr, fusese lăsată într-o cutie, dar nu în una oarecare, ci într-un baby box, special amenajată în zidul clădirii pompierilor. Dorind să afle mai multe lucruri despre mama care îi dăduse viață, Monica concepe un plan, intrând într-o serie de încurcături, care culminează cu dispariția ei de acasă.

Veronica Iani,
scriitoare și ilustratoare

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button