Marşul pentru Viaţă

VIDEO. Luna pentru Viață 2018. Din nou, la Cluj, intrarea liberă la filmul documentar The Dropbox („Cutia pentru bebeluși”)

Pe 21 martie, la ora de la ora 19:00, la Cinema Dacia din cartierul clujean Mănăștur a fost programată proiecția cu intrare liberă a documentarului The Dropbox, o poveste reală despre iubirea de semeni, despre familie și despre speranță. Premiera a avut loc pe 14 martie (foto mai jos).

Proiecțiile fac parte din Luna pentru Viață 2018 la Cluj, o serie de evenimente de conștientizare a valorii vieții copiilor nenăscuți care va culmina cu Marșul pentru Viață 2018 – „O lume pentru viață”, care la Cluj are loc sâmbătă, 24 martie 2018, între orele 15:00-17:00, pe traseul Piața Unirii – Bd Eroilor – Piața Avram Iancu – Calea Dorobanților – Str. Pitești – Bd 21 Decembrie –  Piața Unirii.

Documentarul, realizat de Focus on the Family și Kindred Image, surprinde povestea familiei Pastorului Lee din Coreea de Sud care, într-un mod inedit, a salvat viețile a sute de copii nou născuți abandonați.

Totul a început prin al 2-lea copil al soților Lee care s-a născut cu malformații grave încât foarte puțini medici i-au dat șanse să trăiască. De 26 de ani pastorul Lee și soția lui, nu doar și-au îngrijit copilul cu multă dragoste și l-au crescut înfruntând împreună cu el neputințele trupești, însă au mai adoptat și alți copii care fuseseră abandonați de părinți datorită unor diverse probleme de sănătate.  În țara aparențelor, Coreea de Sud, unde defectele fizice sunt văzute cu mult dispreț în societate, această familie vede frumusețea fiecărui copil, indiferent de circumstanțe sau dizabilitate, ajungând astfel să creeze comunitatea Jusarang.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dragostea pastorului Lee și a soției sale nu s-a oprit aici. Vestea că există o persoană care are grijă de copiii pe care nimeni nu îi dorește, a fost un motiv destul de puternic pentru câteva mame să își lase copiii proaspăt născuți pe pragul casei pastorului, în speranța că acolo cineva bun se va îngriji de ei într-un mod în care ele nu ar putea. Speriat că frigul de afară ar fi putut să fie mortal pentru bebeluși, pastorul Lee a recurs la un sistem care în această țară este legal deși foarte contestat de mulți: cutia pentru bebeluși.

Acest sistem mult discutat reprezintă pentru multe mamele aflate în situații limită o alternativă la abandonul în diferite locuri ale orașului. Deoarece abandonul nou născuților este foarte frecvent în Coreea de Sud (în 2013, 224 de copii au fost găsiți abandonați doar în centrul orașului Seul), pastorul este conștient că acest sistem nu poate micșora cotele abandonului, însă se vede neputincios la gândul că dacă nu ar fi cutia, mulți copii ar putea muri fiind lăsați în alte locuri. El speră și se roagă pentru venirea vremurilor când în Coreea nu va mai fi nevoie de o cutie pentru bebeluși.

VIDEO. Teaser-ul filmului:

Prima difuzare a filmului a avut loc la cinema Mărăști pe 14 martie.

FOTO


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button