Marşul pentru Viaţă

Marșul pentru Viață 2017 la Urziceni – selecții din comunicatul de presă

17353610_10210915620319695_7344190102390330315_n

Redăm selecții din comunicatul de presă al Protopiatului Urziceni, organizatorul Marșului pentru Viață Urziceni (sublinierile aparțin redacției):

Marșul pentru viață este la a VII-a ediție națională. Tema „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” oferă posibilitatea dezbaterii necesității, posibilității și eficienței sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În condițiile în care civilizația tradițională și spiritualitatea românească nu au valorizat avortul, numărul uriaș de avorturi este cauzat de ignorarea problematicii crizei de sarcină și existenței unei mentalități publice pro-avort, ambele cu rădăcini în perioada și în ideologia comunistă.

De aceea, este folositoare implicarea tuturor pentru ca la acest Marș pentru viață să participe și copii, suflete nevinovate și pline de viață și de dorința de a crește și de a-și întemeia la rândul lor familii. Este important ca încă de mici, prin intermediul educației parentale, școlare și religioase copiii să conștientizeze că viața este un dar primit de la Dumnezeu.

În goana omului contemporan pentru căutarea fericirii, în special trupește, cu orice preț, se uită că omul este în primul rând o ființă ce trebuie să își asume responsabilitatea propriilor acțiuni. Suprimarea vieții fătului nenăscut nu este o simplă procedură chirurgicală, o înlăturare a unei tumori, ci întreruperea unui ciclu de dezvoltare natural, conform legilor biologice, sădite de Dumnezeu în Creația Sa.

De aceea, credem, dincolo de permisivitatea legislativă, creștinii și nu numai trebuie să militeze pentru Viață și bucuriile acesteia.

Așadar, în lumina celor spuse, vă invităm să ne însoțiți în demersul nostru nobil.

Mulțumindu-vă anticipat, vă așteptăm să vă alăturați nouă în data de 25 martie 2017, în ziua Praznicului Bunei Vestiri, la ora 15.00, în Municipiul Urziceni.

ORGANIZARE:

– Marșul se va desfășura pe ruta: rondul din Centrul Vechi al Municipiului Urziceni și Catedrala Sfinții Împărați – Urziceni;
– Pe tot parcursul marșului, siguranța participanților va fi asigurată de Poliția Rutieră, SMURD, Jandarmerie și Poliția Locală;
– După ce s-a ajuns la biserică, va urma un program cultural pregătit de membrii grupului de cateheză „Vlăstare ortodoxe” al Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Urziceni ce va include: rostirea de poezii cu tema familia creștină; intonarea unor cântece despre mama; un copil va rosti un cuvânt despre Sărbătoarea Bunei Vestiri;
– în apropierea Catedralei va fi organizat un atelier de lucru al Cercului de pictură Sfântul Apostol Luca al Protopopiatului Urziceni, în cadrul căruia copiii vor face o demonstrație practică pentru pictarea icoanelor pe lemn și pe sticlă.
– Atelier de desene pe asfalt pentru copii – Tema „Familia mea”;
– Diferite jocuri interactive.

Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor
birpresesc@yahoo.ro

Sursa: Protopopiatul Urziceni

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button