educaţie sexuală

Marea Britanie extinde programul „card de credit” pentru prezervativ. Mai multe prezervative și lubrifiante pentru copii

condom_c_card_810_500_55_s_c1

Feb. 17, 2015 (LifeSiteNews.com)

Serviciul național de sănătate al Regatului Unit vrea să extindă programul prin care băieții începând de la vârsta de 13 ani vor primi un “card de credit” sau “C-card”. Acesta la va permite să primească prezervative gratuit chiar de pe terenurile de sport, cluburi sau frizerii.

În cadrul programului extins, aceste carduri vor putea fi obținute de către băieți sau fete direct din școli, librarii și farmacii fără acordul prealabil al părinților. Pe baza acestui card, un copil de 13 ani primește prezervative, lubrifiant sexual și instrucțiuni de folosire. Cei peste 16 ani pot folosi cardul de șase ori, în timp ce copii între 13 și 16 ani îl pot folosi de trei ori, după care cardul trebuie reînnoit.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Criticii acestei măsuri susțin că aceasta nu va face altceva decât să încurajeze viața sexuală de la vârste foarte fragede.

Simon Calvert de la Institutul Creștin a declarat pentru Daily Mail: “Este îngrijorător faptul că adulții răspunzători de politicile de sănătate par să nu realizeze că este împotriva legii că minorii să aibă relații sexuale. Decât să îi ajutăm să își înceapă viața sexuală când sunt minori, mai bine ne-am concentra pe a-i feri de ea. Lăsați copiii să fie copii! ”

Josephine Quintavalle, fondatoarea organizației creștine pro-viață CORE din Regatul Unit spune că “obișnuiam să abordăm tema vieții sexuale în jurul vârstei de 18 ani, iar acum de la 13 ani. Nu facem altceva decât să facilităm și să încurajăm sexualitatea fără a avea o înțelegere profundă a părții emoționale a unei relații”.

Regatul Unit are în continuare cea mai mare rată de sarcini la adolescente din întreaga Europă, în ciuda programelor de educație sexuală și a măsurilor contraceptive. Toate aceste măsuri nu au adus nicio modificare ratei de sarcini la adolescente în ultimii 40 de ani, deși măsurile au fost create tocmai pentru a diminua această rată.

Dr. Philip Ney, profesor de psihiatrie, cu o mare experiență academică și clinică, a comentat în legătură cu educația sexuală: “În prevenirea bolilor și a sarcinilor, educația sexuală a fost un eșec.  Introducerea acesteia este corelată cu creșterea numărului de avorturi, a bolilor cu transmitere sexuală și a problemelor în relația băiat-fată. O educație bună stârnește dorința de a învăța mai mult în mod experimental. Paradoxal, în aceste sens, actuala formă de educație sexuală reprezintă o bună educație, însă cu rezultate greșite”.

Textul complet despre educația sexuală al dr. Ney poate fi accesat aici.

 

Traducere: Elena Dolea

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button