contraceptie

Marea Britanie: Adolescentele vor avea acces liber și gratuit la pilula de a doua zi

 anticonceptionale

The Christian Institute, 27 martie 2014

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Noua lege a sănătății publice din Marea Britanie le va permite adolescentelor acces liber și gratuit la oricât de multe pilule de a doua zi, pilule care conțin o substanță ce produce avort în stadiu timpuriu.

Institutul Național pentru Sănătate și Excelență în Îngrijire (NICE) din Marea Britanie a recomandat ca asistentele medicale și farmaciștii din școli să poată elibera gratuit pilula de a doua zi, adăugând că adolescenții ar trebui să aibă liber acces și la prezervative în școli, licee și cluburi de tineret.11

 Citește și: Un farmacist declară că pilula de a doua zi este periculoasă pentru adolescente

Ar fi pentru prima dată când femeile au acces neîngrădit și în masă la pilula de a doua zi, care conține o substanță puternic cancerigenă.

Recomandarea datează de patru ani, dar Ministerul britanic al sănătății a refuzat să o pună în practică până acum.

Prof. Mike Kelly, Directorul Centrului de Sănătate Publică de la NICE a subliniat că există dovezi clare că disponibilitatea de mijloace contraceptive reduce rata de sarcini nedorite. Recomandările NICE au ca scop oferirea de consiliere și sprijin tinerilor fără a-i judeca.

Însă o cercetare americană recentă demonstrează că accesul liber la pilula de a doua zi este o strategie riscantă. Prof. James Trussell, de la Universitatea Princeton, a declarat pentru Societatea Americană de Medicină Reproductivă că aceasta le face pe femei mai predispuse la sex neprotejat, deoarece consideră pilula de a doua zi ca pe o plasă de siguranță.

Criticii acestei măsuri mai spun și că aceasta favorizează promiscuitatea. Norman Wells, reprezentantul unei organizații pentru educație, a opinat că măsura nu face decât să expună adolescenții la un risc crescut de contractare a bolilor cu transmitere sexuală și la probleme emoționale.

 

Te-ar mai putea interesa și:

Un farmacist declară că pilula de a doua zi este periculoasă pentru adolescente

Speranțele unei atlete olimpice se năruie după ce inelul contraceptiv îi provoacă cheaguri masive de sânge

Marea Britanie: două treimi din femeile care fac avort foloseau contraceptive în momentul concepției

Contracepția de urgență crește rata apariției bolilor cu transmitere sexuală dar nu reduce numărul avorturilor

Un nou studiu dezvăluie că anticoncepționalele pot provoca pierderea vederii

O tânără de 18 ani orbește parțial după 2 ani de medicație cu pilule contraceptive Yasmin

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button