contraceptie

STUDIU. Anticoncepționalele micșorează partea din creier care controlează libidoul, starea de spirit, pofta de mâncare, ritmul cardiac și cel circadian

de Redacția Stiripentruviata.ro

Contraceptivele contribuie la micșorarea hipotalamusului, regiunea din creier care reglează activitatea hormonală, argumentează un studiu recent realizat de cercetătorii americani.

Cu ajutorul imaginilor obținute prin tomografii computerizate, medicii au măsurat hipotalamusul participantelor la studiu și au descoperit „diferențe dramatice” între cele care foloseau contraceptivele orale și cele care nu le foloseau. „Studiul inițial a arătat o asociere puternică și ar trebui să motiveze efectuarea unor cercetări mai amănunțite privind efectele contraceptivelor orale asupra structurii creierului și potențialul impact asupra funcționării acestuia”, a declarat Michael Lipton, profesor de radiologie la Colegiul de Medicină Albert Einstein din New York.

Lipton a mai descoperit o puternică asociere între un volum mai mic al hipotalamusului și un nivel mai mare al simptomelor de furie și depresie.

Este pentru prima dată când sunt descoperite efectele asupra structurii hipotalamusului uman ale hormonilor artificiali din contraceptive.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Un celebru psiholog, Sarah Hill, a descoperit că femeile care iau anticoncepționale sunt atrase de bărbați cu un aspect mai feminin – care par mai puțin fertili. Acest lucru se întâmplă pentru că progesteronul artificial din pilule inhibă ovulația.

Printre efectele comune ale pilulelor contraceptive se numără greața, dureri de cap și migrene, creștere în greutate, schimbări bruște ale stării de spirit, scăderea libidoului, uscăciune vaginală. O treime din femeile care suferă de aceste simptome nu au vorbit despre ele cu medicul, ceea ce înseamnă că nu le cunosc cauza și nu știu că pot fi rezolvate.

Sursa: Societatea Americană de Radiologie, The Guardian


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button