contraceptie

Contracepția de urgență crește rata apariției bolilor cu transmitere sexuală dar nu reduce numărul avorturilor

planB

de Ben Johnson, 12 decembrie 2012

În 2006, în Statele Unite, Food and Drug Administration (FDA) a aprobat accesul la contracepția de urgență în farmacii, fără a mai fi nevoie prescripții medicale.

Însă, anterior, mai multe state permiseseră deja accesul liber în farmacii la contraceptivele de urgență. Statul Washington a fost primul stat care a pus în aplicare un astfel de program în 1998.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În cazul în care contracepția de urgență este folosită ca un substitut pentru un avort chirurgical, ar fi trebuit că accesul liber la contraceptive să reducă numărul sarcinilor nedorite.

Rezultatele unui studiu realizat în Statele Unite în 2012 arată că o creștere a accesului la contraceptivele „de urgență” duce la o creștere a ratei apariției bolilor cu transmitere sexuală, fără a duce însă și la o reducere a numărului avorturilor.

Christine Piette Durrance, doctorand, a analizat datele din fiecare district al statului Washington și a descoperit că utilizarea pe o scară largă a pilulei de a doua zi a dus la „o creștere semnificativă a bolilor cu transmitere sexuală (în special gonoree)”

Contraceptive de urgență, ca Plan B sau Ella, nu protejează cu nimic femeia de bolile cu transmitere sexuală.

În același timp, cercetătoarea spune că nu a găsit „un impact al accesului la aceste contraceptive asupra ratei avorturilor sau a nașterilor.”

„Una dintre cele mai rele consecințe ale faptului că aceste contraceptive de urgență sunt atât de la îndemână este sentimentul fals de securitate pe care îl dă fetelor sau femeilor”, a declarat pentru LifeSiteNews Janice Shaw Crouse, doctorant, director și asociat principal al institutului Beverly LaHaye.

„Populația se confruntă cu o epidemie de boli cu transmitere sexuală printre persoanele cu vârsta cuprinsă între 15-25 ani. La această grupă de vârstă se descoperă anual 20 de milioane de cazuri noi de astfel de boli.”

Noile descoperiri au fost anunțate imediat după ce Asociația Americană a Pediatrilor a emis o declarație politică, rugând doctorii și asistentele medicale din școli să promoveze folosirea contracepției de urgență în rândul adolescenților activi sexual.

„Este îngrozitor că pediatrii și alte asociații medicale să promoveze utilizarea contraceptivelor de urgență în rândul adolescenților atâta timp cât folosirea lor este contrară bunăstării tinerilor”, a declarat Dr. Crouse.

Raportul Durrance este cea mai nouă descoperire științifică care pune la îndoială eficacitatea promovării pilulei de a doua zi în rândul adolescenților.

Un document de lucru recent al Național Poverty Center a analizat 23 de studii despre contracepția de urgență și a concluzionat că „dovezile arată că nu există niciun efect asupra ratei avorturilor și a sarcinilor.”

Concluziile lor confirmă rezultatele unui studiu realizat în Marea Britanie, care constată că folosirea pe scară largă a contraceptivelor de urgență nu a redus deloc rata sarcinilor, dar a mărit cu 12% rata bolilor cu transmitere sexuală. Raportul, al cărui co-autor este Dr. David Paton, a apărut  în Journal of Health Economics în Ianuarie, 2011.

„În America am ajuns la un punct în care cei care promovează ideologii de stânga despre ‘îngrijirea reproductivă’ și-au pierdut orice simț al responsabilității pentru bunăstarea tinerilor noștrii”, a spus pentru LifeSiteNews Dr. Crouse. „În schimb, adulții s-au vândut acestor interese speciale, iar fetele și femeile noastre plătesc un preț foarte mare în ceea ce privește stare de sănătate și bunăstarea lor.”

Sursă: LifeSiteNews

Traducere: Rusanovschi Andreea


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button