familie

Mamă indignată: Cărți care îi învață pe copii să se îndepărteze de părinți și să se comporte sadic cu frații

117276

Redăm în continuare un avertisment postat pe Internet de o mamă în legătură cu o serie de cărți pentru copii agresiv promovate și prezentate drept distractive, dar care ascund mesaje tulburătoare și insidioase, de comportament antisocial și nesupunere față de părinți:

Buna ziua tututor!

Dupa cum ati auzit prin reclamele agresive si atotprezente, Gazeta Sporturilor publica o noua serie de carti „interzise parintilor” cu patru volume noi.
La insistentele *(fetitei mele) i-am cumparat cartea aparuta marti intitulata „75 de sfaturi pentru a supravietui la scoala”. Vazuse la alti copii, auzise la after school sau/si la scoala, in fine, e un adevarat fenomen printre copii.
Inainte sa i-o dau am rasfoit-o si cand am inteles ce efecte grave poatre avea asupra comportamentului ei m-am simtit de-a dreptul revoltata ca astfel de carti ajung sa fie tiparite si promovate.
Va scriu din spirit de solidaritate cu rugamintea sa fiti atenti la ce ii lasati pe cei mici sa citeasca si poate sa ii avertizati si pe alti parinti si invatatori.
Cei de la after-school-ul *(fetitei mele) au fost oripilati si s-a luat decizia de a le interzice copiilor sa vina cu carti/reviste de acasa, fiind greu de controlat calitatea tuturor materialelor.
Mai jos cateva citate. Nu sunt scoase din vre-un context care ar avea un mesaj diferit, dimpotriva, sunt urmate de argumente foarte convingatoare de-a lungul intregii carti. Nu este nimic amuzant.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

-> „Daca vrei ca parintii sa iti cumpere ceva, spune ca e pentru scoala. parintii sunt destul de prosti si cred orice” (sfatul 8/pg 37)
-> „Daca ai mare nevoie de ceva, iar ei nu iti cumpara, improvizeaza! A imprumuta nu e acelasi lucru cu a fura (mai ales daca te prinde) ..Corectorul l-am sutit de la mama, chiar daca a descoperit ca ii lipseste, inca nu stie ca e la mine, asa ca il tot cauta.. sunt sigura ca o sa renunte si o sa-si cumpere unul nou” (sfatul 35/pg 119)
-> „M-am gandit sa-i trag una tare de tot dar mi-am adus aminte cum data trecuta a tipat super tare. Mai bine sa nu-i lovesti pe fratii tai daca crezi ca s-ar putea sa te auda parintii, e de preferat sa mai astepti un pic, cand n-o sa fie ai tai acasa” (sfatul 41/pg139)
– „Daca vrei sa te razbuni scrie in Death Note! un carnetel supranatural cu care poti sa omori o persoana daca ii scrii numele inauntru in timp ce ii vizualizezi fata. Sa fii atent ca prenumele sa fie corecte, sa nu cumva sa omori pe altcineva din greseala […] Poti sa alegi data la care o sa moara […] persoana o sa moara din cauza unui atac de cord” (sfatul 58 si 59/pg 190)

O zi placuta!


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Depinde de varsta copilului , daca are 8-9 ani ai dreptate in ceea ce ai spus , dar daca are 12-14 ani copilul intelege ce e bine sau nu sa faca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button