Marşul pentru Viaţă

Luna pentru viață 2022: La Constanța va fi inaugura Biroul de consiliere pentru mame în criză de sarcină

de Redacția Stiripentruviata.ro

În 7 martie va fi inaugurat Biroul de consiliere și informare „Sfinții Părinți Ioachim și Ana” pentru femeia aflată în dificultate și risc de avort (criză de sarcină). Acesta va avea sediul la Așezământul Vasiliada al Parohiei „Sf. Vasile cel Mare” din Constanța, Str. Ion Neculce nr. 2G.

Un grup de specialiști voluntari (duhovnici, psihologi și asistenți sociali) ai arhiepiscopiei va prelua apelurile telefonice. Mamele care au nevoie de sprijin sunt invitate să sune la numerele 0731365614 sau 0772221186.

Biroul va oferi servicii gratuite și confidențiale pentru depășirea crizei de sarcină, consiliere psihologică și spirituală, orientare profesională, terapie și ajutor material de urgență.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Inaugurarea face parte din programul Lunii pentru viață 2022 în Arhiepiscopia Tomisului, care va mai cuprinde o campanie de donare de sânge și participarea clericilor la Marșul pentru viață 2022 de la Constanța.

Evenimentul are loc în 19 martie la Constanța, începând de la ora 13:00, cu următorul traseu:

Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru și Pavel” – Str. Mircea cel Bătrân – Capitol – Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” (Capela militară) – Spitalul Județean Constanța – Poșta Mare – Arhiepiscopia Tomisului.


Luna pentru viață se desfășoară, ca în fiecare an, pe întregul parcurs al lunii martie și cuprinde diverse manifestări culturale, sociale și sportive pro-viață, care culminează cu Marșul pentru viață.

Marșul pentru viață este o mișcare internațională care urmărește conștientizarea deplinei umanități a copiilor nenăscuți și a nevoii de a sprijini femeile în criză de sarcină ca să-și nască copiii. Primul marș a avut loc în 1974 la Washington, DC, în Statele Unite ale Americii.

Mișcarea este apolitică și neconfesională, dar deschisă către toate religiile și partidele politice. Marșul pentru viață România și Republica Moldova nu propune o schimbare legislativă referitoare la avort, ci soluții de sprijin pentru mame și copii.

Calendarul Lunii pentru viață 2022 în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button