Marşul pentru Viaţă

Marșul pentru Viață de la Dublin 2024 le cere irlandezilor să voteze politicieni pro-viață

Marșul pentru Viață 2024 de la Dublin, Irlanda, s-a desfășurat luni, 6 mai 2024, cu scopul de a-i îndemna pe irlandezi să voteze politicieni pro-viață la viitoarele alegeri naționale și europene.

Eilís Mulroy de la Pro Life Campaign le-a spus participanților că organizația pe care o reprezintă „va publica un ghid cuprinzător pentru alegători, cu toți candidații la alegeri și cu poziția acestora în ceea ce privește problemele legate de dreptul la viață”.

Ea a adăugat că se pare că „numărul de avorturi efectuate în această perioadă de un an va depăși 10.000, ceea ce reprezintă o creștere masivă a avorturilor de la an la an de la intrarea în vigoare a noii legi”.

Mesaje de la Marșul pentru Viață 2024 desfășurat la Dublin în 6 mai 2024. Foto: Pro Life Campaign Ireland

Avortul a fost legalizat recent în Irlanda, în urma unui referendum controversat din 2018, când toți giganții Internetului, de la Google la Facebook, s-au coalizat pentru subminarea vocilor pro-viață, numeroase în țara majoritar catolică.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dr. Calum Miller, din Marea Britanie, a vorbit despre obiecția de conștiință a medicilor care refuză să efectueze proceduri de avort.

„Dacă pierdeți sufletul medicinei și o transformați într-o profesie ucigașă, dacă îi răpiți conștiința prin eliminarea celor care își ascultă conștiința, toți veți fi în pericol”, a spus medicul. „Acesta este tipul de sistem de sănătate care doriți să aibă grijă de dumneavoastră când veți fi slabi și vulnerabili?”

Mesaje de la Marșul pentru Viață 2024 de la Dublin, desfășurat în 6 mai 2024, le-a cerut irlandezilor să voteze politicieni pro-viață. Foto: Pro Life Campaign Ireland

Anna Buday, mama unui copil cu sindrom Down, le-a spus părinților aflați în aceeași situație să nu se teamă: „Există speranță. Există multe râsete și bucurie. Există învățare. Există oportunități. Există bunătate și capacitate. Există atât de multă dragoste!”

„Sunt convinsă că, pe lângă oamenii care au votat Nu (împotriva legalizării avortului) în 2018, există și o mulțime de votanți care au spus Da, dar care acum regretă că au fost pentru abrogare (a articolului din Constituție care proteja copiii nenăscuți – n.red.)”, a spus Carol Nolan, deputat pro-viață.

„Trebuie să ajungem la acești votanți în următoarele săptămâni și să îi îndemnăm să gândească pro-viață înainte de a vota la alegerile din următoarele săptămâni și din următoarele luni.”

Familie participantă la Marșul pentru Viață 2024 de la Dublin, desfășurat în 6 mai 2024. Foto: Pro Life Campaign Ireland

Anul trecut, o revizuire pretins independentă, dar extrem de controversată, a legii irlandeze privind avortul s-a încheiat cu recomandări extreme, cum ar fi eliminarea perioadei de așteptare de trei zile înainte de efectuarea unui avort și scutirea de răspundere penală a medicilor care efectuează proceduri de avort în stadiu avansat al sarcinii (noua lege prevede limita maximă de 12 săptămâni de sarcină pentru efectuarea avortului la cerere).

Statisticile arată că, în 2022, 1.903 femei din Irlanda au renunțat să mai facă avort în urma celor trei zile de așteptare obligatorie de după programarea inițială a procedurii.

„Odată cu viitoarele alegeri locale și europene, irlandezii pro-viață au șansa de a se asigura că candidații pro-viață sunt capabili să îi reprezinte atât pe ei, cât și pe copiii nenăscuți și pe mamele lor”, a declarat la marș Catherine Robinson, purtătoarea de cuvânt a organizației Right To Life UK.

„Având în vedere creșterea numărului de avorturi în Irlanda de la an la an, reprezentarea politică pro-viață este extrem de necesară.”

Un nou Marș pentru viață, mai mare, All Ireland Rally for Life, va avea loc, tot la Dublin, în 6 iulie 2024.


Amendamentul 8 a căzut în Irlanda. Următorul pas: o agendă pro-avort extremă


Referendumul din Irlanda: Când mințile și sufletele oamenilor se împietresc, nici știința, nici rațiunea, nici chiar Constituția nu mai pot apăra copiii



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button