adopţie

Luna Adopției în Texas, SUA: Ceremonii speciale de adopție pentru 16 copii: Niciodată prea mari pentru a avea o familie

de Redactia Stiripentruviata.ro

Orange și Jefferson, două județe din statul american Texas, vor marca Luna Adopției în SUA organizând ceremonii speciale pentru adopția a 16 copii.

Oficialii de la Departamentul pentru Familie și Servicii de Protecție speră să inspire astfel cât mai mulți oameni să aleagă adopția. Departamentul a lansat „De ce nu și eu?”, o campanie de conștientizare a publicului al cărei scop este recrutarea de părinți adoptivi pentru copiii din sistem sau pentru copiii pe cale să se nască, deoarece și în acest stat american copiii pot fi oferiți spre adopție încă dinainte de naștere, astfel încât să nu mai treacă prin sistemul de îngrijire gestionat de stat.

Anul trecut, 5.000 de copii au fost adoptați în Texas, dar tot mai mulți intră în sistemul de protecție de stat, motiv pentru care este nevoie de tot mai mulți părinți adoptivi, care să le ofere acestor copii o familie, cel mai adecvat mediu pentru dezvoltarea lor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

A fost creată și pagină de Facebook care le prezintă posibililor părinți adoptivi profiluri de copii care așteaptă să fie adoptați și iubiți.

„Copiii nu depășesc niciodată nevoia de a avea părinți. Nu sunt niciodată prea mari, pentru că au mereu nevoie de familie. Mai ales adolescenții au nevoie de modele care să îi transforme în cetățeni bine integrați în societate”, a declarat un oficial de la Departamentul pentru Familie și Servicii de Protecție din Texas, citat de LiveAction.org.

În statul Texas, studiile la universitățile de stat sunt gratuite pentru copiii din sistemul de protecție de stat, dar și pentru copiii adoptați din acest sistem.

Luna noiembrie este Luna Adopției în Statele Unite.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button