libertate de conștiință

Lucian Mîndruță despre jurnaliștii care au relatat fake news-ul cu mașinile care i-au adus pe înalții ierarhi la sfințirea Catedralei Neamului

Jurnalistul Lucian Mîndruță a demistificat pe Facebook un fake news despre mașinile de lux cu care au fost aduși înalții ierarhi la slujba de sfințire a Catedralei Naționale. Redăm integral postarea lui:


„Controversa mare apropos de masinile de ieri de la Patriarhie: un Mercedes si-un BMW pe care mai multi cititori le-au verificat si-au descoperit ca nu aveau RCA.

Imediat s-a suparat lumea, inflamatie mare…

doar ca am uitat cu totii (inclusiv eu) ca meseria de jurnalist presupune verificarea faptelor si e mai dificila decat cea de fotograf si user de facebook.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Asadar: masinile nu erau de la Patriarhie. Erau de la SPP.

Si doi, au RCA. Doar ca userul e setat, din motive de siguranta, sa nu se vada in sistemul civil al RCA. Pentru ca serviciu secret, daca ma intelegi pe undeva.

Deci… cum sa spun ca la Radio Erevan: nu era Volga, ci bicicleta, si nu i s-a dat, ci i s-a luat.

Morala: merita sa fii jurnalist, da’ e cam greu, ca iti mananca tot timpul!”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button