familiehomosexualitatelibertate de conștiință

Celebru cuplu de homosexuali îngrădește libertatea presei prin ordin judecătoresc

Cfgsx8CXEAYQjbk
Foto: Twitter

 

Elton John și David Furnish formează un cuplu de 23 de ani. În 2014 s-au „căsătorit” conform noilor legi britanice, după ce, cu nouă ani în urmă, își oficializaseră relația într-un parteneriat civil. Cresc împreună doi copii, născuți cu ajutorul unei mame-surogat: Zachary, de 5 ani, și Elijah, de 3 ani.

Aventuri „extramaritale”

Pe 18 aprilie, National Enquirer, o publicație de scandal de peste ocean, a relatat, într-un cover story intitulat „Elton John Betrayed by Cheating Husband!” („Elton John înșelat de soț!”), spusele unui chipeș afacerist britanic, Daniel Laurence, care suținea că are o relație de mai mulți ani cu „soțul” lui Elton John, David Furnish. Aceasta dădea detalii suculente de la întâlnirile lor amoroase, care includeau sex în trei și sex neprotejat.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

enq

Aceeași publicație mai relata că avocații lui Elton John și David Furbish au declarat că nu este vorba despre relații extramaritale, deoarece căsătoria celor doi este una „deschisă”. De altfel, chiar în această perioadă, și Elton John este parte într-un proces în care un fost bodyguard îl acuză de hărțuire sexuală. Cât despre Furnish, presa scrie că este des văzut pe iahtul său alături de o mulțime de tineri arătoși, iar la un moment a cumpărat un apartament în Londra pentru antrenorul personal, împreună cu care își petrece și unele vacanțe.

Pumnul pus în gura presei

Tabloidul britanic The Sun se pregătea să publice o poveste despre aventura în trei a lui Furnish, cu relatări directe de la unul din participanți. Din deontologie profesională, i-au contactat pe avocații cuplului John-Furnish. Rezultatul nu s-a concretizat în declarații de presă din partea cuplului, ci într-un mandat judecătoresc de interzicere a publicării identității lor, pe motiv că aceasta le-ar proteja copiii de atenția nedorită a presei. Situația ilară este că publicul din Anglia și Țara Galilor (nu și din Scoția, unde legile sunt diferite!) poate citi despre aceste lucruri pe website-urile de limbă engleză din întreaga lume, dar nimeni nu are voie să comenteze despre aceasta pe site-urile locale.

Tabloidul The Sun vrea să atace ordinul judecătoresc, făcând apel la sprijinul cititorilor pentru apărarea libertății de expresie.

Riscuri pentru sănătate, riscuri pentru afaceri

Foto: Facebook
Foto: Facebook

 

În paralel, presa britanică publică în continuare articole ditirambice despre relația celor doi „soți” (Daily Mail: „Portrait of a perfect marriage…”), în timp ce avocații neagă vehement că a existat vreodată sex neprotejat în respectivele escapade. Acest aspect este important, deoarece John și Furnish conduc o fundație de combatere a HIV/SIDA, iar exemplul pe care o astfel de aventură îl dă le-ar putea afecta credibilitatea în strângerea de fonduri pentru cauză.

Democrația în pericol?

Blogul conservator MercatorNet a publicat de curând un comentariu destul de tranșant la această situație, în care remarca amar că unii sunt mai egali decât alții în fața legii, deoarece aventurile extramaritale ale oamenilor obișnuiți nu vor putea beneficia niciodată de o astfel de protecție juridică a intimității familiale. În articol se mai spunea:

Această absurditate e Anglia de secol al XVI-lea, dar cu lumină electrică. Judecătorii au infantilizat englezii într-o încercare disperată de proteja propaganda sistemului.

Voit sau nu, tribunalul care a dat ordinul s-a făcut parte într-o mare ipocrizie, apărând imaginea ideală a vieții de familie a lui Elton John de realitatea sordidă că de fapt copiii sunt doar niște bagatele în această relație. Ba mai rău, judecătorii au pretins că fac asta în interesul copiilor.

A avea dreptul de a decide ce poate fi relatat de presă și ce constituie o știre… este periculos și subminează abilitatea presei de a expune faptele rele ale celor puternici. Erodează încrederea publicului în presă și în justiție.

La  câteva zile după publicarea acestui articol de opinie, MercatorNet a trimis un newsletter în care anunța retragerea materialului de pe Internet, în urma mai multor emailuri de amenințare primite de la avocații cuplului Elton John-David Frubish. Aceștia dispuneau de pârghiile legale pentru a închide serverul pe care rulează siteul MercatorNet din SUA. Materialul mai poate fi citit pe LifeSiteNews.com, website canadian axat pe problemele familiei.

Unii homosexuali recunosc că majoritatea lor înțelege altfel monogamia

Un studiu al Universității de Stat din San Francisco, SUA, arată că jumătate din cuplurile de homosexuali erau non-monogame, adică deschise la relațiile fiecăruia cu persoane din afara cuplului sau chiar la relații împreună cu o a treia persoană din afara cuplului. Cealaltă jumătate se caracterizau drept monogami, dar definiția monogamiei în acest caz poate varia mult, după cum reiese din alt studiu al cuplurilor de homosexuali, care include multe răspunsuri deschise și în care se spune: „Majoritatea cercetărilor arată  că aproximativ două treimi din cuplurile de bărbați care durează de peste cinci ani sunt în mod deschis non-monogame (Shernoff,LCSW, 2007). Doar 12% nu «jucau» în afara relației”. Coautorul acestui studiu, Blake Spears, a declarat: „«Un parteneriat deschis nu e incompatibil cu mariajul între persoane de același sex”.

Problemele politice pe care, în țara care a dat primul model al Constituțiilor lumii, le ridică incidentul acesta țin nu numai de dreptul la liberă exprimare, ci și de justificarea (și justețea) noilor legi ale căsătoriei introduse în SUA și unele state europene.

Până acum, nimic de rău nu s-a auzit despre Elton John și David Furnish, imaginea lor fiind folosită ca emblemă și argument pentru redefinirea căsătoriei cu scopul de a include și relațiile homosexuale.

Toate acțiunile de PR făcute ca lobby în acest scop erau menite să prezinte relațiile dintre persoanele homosexuale ca fiind bazate pe aceleași valori ca cele ale heterosexualilor: iubire, fidelitate, monogamie.

Acum, comunitatea LGBT se vede nevoită să admită deschis faptul că niciodată nu a fost vorba despre așa ceva, iar așa-zisa „egalitate a căsătoriei” (deschiderea ei pentru cuplurile de homosexuali) a fost mai degrabă despre o acțiune politică de subminare a familiei naturale, conform obiectivelor ideologiei neomarxiste.

Citește și Homosexualismul ca ideologie: revoluționarea noțiunii de familie și abolirea conceptului de căsătorie

De altfel, puțină lume știe că, în Suedia și Olanda, unde instituția căsătoriei a devenit accesibilă persoanelor de același sex, numai 2%-3% dintre acestea își oficializează relația în acest mod („Many Swedes Say ‘I Don’t’ to Nuptials; Unions”, de Scott Shane, în Baltimore Sun, 16 ianuarie 2004, 1A).

Citește și Elton John îndeamnă la boicotarea Dolce & Gabbana, după ce designerii își declară sprijinul pentru familia naturală

Citește și Lesbiene condamnate pentru uciderea unui băiețel de doi ani și abuzarea altor doi copii luați în plasament

Citește și Cum sunt afectate societatea și statul de legiferarea parteneriatelor și a „căsătoriei” între persoane de același sex

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button