adopţie

La Cluj are loc Summitul Alianței România Fără Orfani (ARFO) 2018 – speranță pentru copiii abandonați și părinții adoptivi

În perioada 8-10 octombrie 2018, la Cluj a avut loc Summit-ul Alianța România Fără Orfani 2018 (ARFO2018), care reunește peste 1.000 de părinți adoptivi, asistenți maternali și sociali, copii adoptați sau aflați în plasament, lucrători în ONG-uri, angajați și directori ai DGASPC.

În zilele de 13 și 14 octombrie 2018 are loc și Crosul ARFO la Maratonul București Raiffesen Bank.

Conform unui studiu UNICEF din 2016, un copil petrece în medie 7,5 ani în sistemul de protecție. ARFO2018 aduce provocarea de a analiza “Lungul drum spre casă” și de a încerca împreună să îl facem mai scurt. Summitul invită la o analiză a chestiunilor personale dar și a celor de sistem ce ar trebui schimbate pentru ca așteptarea să devină mai scurtă.

ARFO2018 conține sesiuni motivaționale, mărturii inspiraționale, dezbateri legate de posibilitățile de colaborare între stat și organizațiile nonguvernamentale, peste 50 de workshop-uri pe diferite teme susținute de specialiști naționali și internaționali.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

ARFO2018 își dorește să inspire, să încurajeze și să instruiască persoanele care lucrează cu copiii aflați în dificultate din România.

Summit-ul Alianța România Fără Orfani a fost precedat de 3 conferințe.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa site-ul www.romaniafaraorfani.ro.

Sursa: Libertatea pentru femei


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button