libertate de conștiință

Kim Davis, funcționar guvernamental american: „Dacă (în SUA) familia ar fi fost definită în Constituție ca și uniunea dintre un bărbat și o femeie, eu nu aș fi petrecut șase zile în închisoare”

Foto: Seba Tătaru

Și prestigiosul cotidian The New York Times a relatat despre turneul de conferințe susținute în orașele românești de Kim Davis, funcționar guvernamental arestat în 2015 pentru că a refuzat, din motive de conștiință și convingeri religioase, să gireze cu semnătura sa „căsătorii” homosexuale. Ziarul relatează și câteva citate scurte din interviurile acordate de Kim Davis canalelor mass-media locale: ziarul Adevărul și platforma online Stiripesurse.ro. Redăm în continuare extrase mai ample din interviul acordat de Kim Davis ziarului Adevărul.


Ați devenit cunoscută după ce ați fost arestată pentru că ați refuzat emiterea certificatelor de căsătorie pentru cuplurile gay. Cine a fost Kim Davis înainte de acest episod?

Am fost născută în Rowan, Kentucky, și am lucrat ca asistentă pentru mama mea, care a fost funcționara principală, votată de către cetățenii localității, timp de 27 de ani. Este o poziție votată de cetățeni, motiv pentru care nu poți fi eliberat din funcție. Am patru copii, doi nepoți și al treilea născut tocmai astăzi. Trăiesc o viață simplă pe o fermă de 35 de acri (n.r. aproximativ 15 ha). Așa cum publicul deja știe, înainte să îl cunosc pe Dumnezeu, viața mea personală a fost un dezastru (n.r. – este la a patra căsătorie), dar vreau ca mărturia mea să demonstreze lumii că este posibil să fii transformat și restaurant. Așa cum am fost eu schimbată, toată lumea poate fi schimbată la fel. Cei care susțin legalizarea căsătoriilor gay vă acuză de ipocrizie, având în vedere că ați fi avut o viață de familie dezastruoasă, imorală. Ei au dreptate când spun că viața mea a fost un dezastru, dar eu nu sunt aceeași persoană pentru că am fost transformată prin Isus Hristos.
(…)

Când v-ați opus căsătoriilor gay estimați la ce va aduce atitudinea dumneavoastră?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Nu a fost ceva ce am făcut fără să mă gândesc mult la consecințe. Încă din ianuarie 2015, cu șase luni înaintea deciziei luate de Curtea Supremă, am început să mă rog pentru asta. Am fost foarte conștientă de prețul pe care trebuia să îl plătesc.

(…)

În momentul de față se discută despre modificarea Constituției în România. De multe ori și cei care susțin acest demers se manifestă cu ură și răutate față de cei din comunitatea LGBT.

Cu siguranță, dezbaterea trebuie să aibă loc cu respect între cele două tabere. Pot să spun din experiență personală că răutatea merge în ambele sensuri. Cuvintele pe care le aud spuse mie direct sunt rele, dezgustătoare, sunt cuvinte pe care o persoană nu ar trebui să le audă. Niciodată nu am fost rea cu cei care au încercat să mă provoace. Cu toate că ei au fost răi, eu m-am purtat diferit cu ei. Este posibil să ai acest discurs într-un mod civilizat, în ciuda faptului că nu suntem de acord.

(…)

Care este mesajul pe care vreți să îl transmiteți în România?

Ce pot să spun cu siguranță este că dacă familia ar fi fost definită în Constituție ca și uniunea dintre un bărbat și o femeie, eu nu aș fi petrecut șase zile în închisoare. (…)


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button