avort

Joe Biden nu vrea pedeapsa cu moartea pentru teroriști: Pot fi nevinovați. Dar sprijină avortul până în luna a noua

de Redacția Stiripentruviata.ro

Joe Biden, candidatul Partidului Democrat la Alegerile Prezidențiale din SUA 2020, a declarat că, dacă este ales președinte, va lucra la eliminarea pedepsei cu moartea din legislația federală, deoarece au existat cazuri în care li s-a luat viața unor condamnați dovediți ulterior nevinovați.

Este foarte generoasă poziția lui Joe Biden, mai ales că adesea printre condamnații la moarte se numără și teroriști vinovați de uciderea a mii de oameni, remarcă Steven Ertelt, editorialist la Life News.

Jurnalistul pro-viață notează însă că mai există o categorie de nevinovați uciși în mod legal în SUA: copiii nenăscuți, care pot fi avortați din orice motiv și până în ultima lună de sarcină.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dar legea avortului este susținută necondiționat de Joe Biden, care numește în mod fals avortul „dreptul constituțional al unei femei de a alege” și promite că va face „tot ce stă în puterea” lui pentru a extinde practica avortului, pe care el o numește „îngrijiri medicale pentru femei”.

„Biden crede că uciderea copiilor prin avort este un drept și că avortul ar trebui finanțat din bani publici în toate statele americane”, comentează Steven Ertelt.

Între timp, Joe Biden își face publicitate în rândurile alegătorilor religioși, spunând în mod vag că se ghidează în viață după credință.

„Votanții religioși din întreaga Americă nu sunt păcăliți de publicitatea înșelătoare care îl prezintă pe Joe Biden ca pe un credincios catolic”, a declarat Brian Burch, președintele organizației CatholicVote. „Joe Biden a promis să elimine libertatea religioasă, inclusiv din școlile religioase, și a propus, pentru prima dată în istoria Americii, obligarea contribuabililor să finanțeze în mod direct avortul.”

Prin contrast, Donlad Trump, actualul președinte american și candidat al Partidului Republican pentru un nou mandat, afirmă că „fiecare copil, născut și nenăscut este făcut după chipul sfânt al lui Dumnezeu”.

Donald Trump a nominalizat la Curtea Supremă o judecătoare pro-viață, pe Amy Coney Barrett, care ar trebui confirmată de Senatul SUA înainte de alegeri.

Rachel Campos Duffy: Problema feministelor se numește Amy Coney Barrett


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button