adopţiesindrom Down

Amy Coney Barrett, nominalizată la Curtea Supremă SUA, are șapte copii, din care doi adoptați și unul cu sindrom Down

de Redacția Stiripentruviata.ro

Donald Trump a nominalizat-o sâmbătă pe judecătoarea Amy Coney Barrett pe postul rămas vacant la Curtea Supremă SUA după decesul judecătoarei Ruth Bader Ginsburg.

Amy Coney Barrett are 48 de ani, este din New Orleans, este catolică și, împreună cu soțul ei, Jesse M. Barrett, are șapte copii. Când se pregăteau să se căsătorească, preotul i-a încurajat să stea de vorbă cu un cuplu căsătorit care se pregătea să adopte un copil cu nevoi speciale.

„După această întâlnire, Amy și Jesse au început să vadă adopția ca o modalitate de a spori dragostea în familie și de a-i ajuta pe copii. Procesul de adopție a celor doi copii din Haiti, Vivian și John Peter, a început după nașterea Emmei, primul lor copil biologic”, scrie Alexandra Nadane pe Facebook.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Între timp s-a născut Tess, al doilea copil biologic, iar la câteva luni distanță, Vivian a ajuns în familia lor. În momentul adopției, Vivian avea 14 luni și cântărea 5,44 kg. Era subnutrită, nu scotea nici un sunet și nu putea să stea în picioare.

„Medicii le-au spus părinților adoptivi că este posibil ca Vivian să nu vorbească și să nu meargă niciodată, dar Amy și Jesse au mers înainte, oferindu-i dragostea și sprijinul lor. Între timp Vivian a devenit pasionată de alergat la crosuri, iar Amy a spus că este un copil foarte vorbăreț”, mai scrie Alexandra Nadane.

Benjamin, cel mai mic dintre copiii familiei Coney Barrett, are nevoi speciale.

„Patrick Schiltz, judecătorul districtual al SUA, a spus că Amy și Jesse au aflat în timpul sarcinii despre posibilitatea ca Benjamin să se nască cu Sindrom Down și au ales să păstreze sarcina”, mai informează Alexandra Nadane.

Cea mai recentă nominalizare a lui Donald Trump la Curtea Supremă SUA ar putea deschide posibilitatea rediscutării legislației avortului în SUA.

În 1973, printr-o decizie a Curții Supreme, avortul din orice motiv a devenit legal pe tot teritoriul SUA și pe toată perioada celor nouă luni de sarcină.


Convertiri pro-viață: Istoria sentinței ROE vs WADE ce a legalizat avortul în SUA

1973: avortul la cerere devine legal în toate cele 9 luni de sarcină în SUA. 2017: Vicepreședintele SUA: „Viața câștigă din nou în America”

ANALIZĂ. 207 membri ai Congresului SUA cer rediscutarea legalizării avortului la nivel federal de către Curtea Supremă

Istoria legalizării avortului în Europa – Revista Pentru viață nr. 1

Legalizarea avortului în Europa


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button