Uncategorized

IPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, îndeamnă credincioșii de toate confesiunile să voteze la referendumul pentru căsătorie

Vineri, 14 septembrie 2018, în predica de la praznicul Înălțării Sfintei Cruci, IPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a afirmat că,  în duminica referendumului,  va merge la vot după Sfânta  Liturghie împreună cu toți credincioșii din catedrală.

Mitropolitul i-a chemat pe credincioșii de toate confesiunile să participe la referendumul pentru căsătorie:

Problema este mare de tot, e un examen al nostru. Dacă au pornit credincioşi şi ne-au determinat pe noi să fim de acord şi să ne dăm adeziunea faţă de acest demers al lor, acum, dacă nu ieşim cu toţii, să fim prezenţi – importantă este prezenţa, nu altceva. Că spui „da”, toţi vor spune „da”, cei care spun „nu”, nu vin. Dar dacă, din trei milioane care am semnat, dacă nu dublăm, dacă nu suntem acum şase milioane ca să votăm, n-are niciun rost, nu are nicio valoare, deci nu se aprobă referendumul, nu este valid (…). De aceea, vă rugăm mult de tot, este un examen, cel mai greu examen pe care-l dăm noi acum, în libertate.

Mitropolitul Laurenţiu Streza s-a referit, în cuvântul său, la cei pe care „Biserica nu o să-i căsătorească niciodată”, susţinând că aceştia vor veni să ceară dreptul de a se căsători şi „vor lua şi copiii noştri, pentru că ei nu pot face copii”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Gândiţi-vă că nu noi vom suferi, ci urmaşii şi urmaşii urmaşilor noştri. Şi atunci vor zice: măi, ce părinţi, ce înaintaşi am avut de nu şi-au lăsat ei măcar o jumătate de oră să se ducă acolo şi să împlinească. (…) Vă rugăm mult, i-am rugat pe preoţii noştri să meargă împreună cu dumneavoastră şi noi vom face la fel – vom sluji duminică la catedrală şi merg cu toată catedrala. Dar câţi vin la catedrală? Câţi vin la biserică? Dumneavoastră aduceţi-i şi pe ceilalţi de acasă (…). Dacă pierdem examenul acesta, multe lucruri vor veni şi vom plânge apoi, nu se va mai repeta niciodată momentul acesta, este irepetabil.

Slujirea arhierească și predica înaltului ierarh au avut loc la hramul Mănăstirii Sădinca, din judeţul Sibiu.

Sursa: Agerpres


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button