Marşul pentru Viaţă

Ioana Picoș, mesaj de susținere pentru Camelia Smicală și copiii ei, la Marșul pentru viață 2020 București online

de Redacția Stiripentruviata.ro

Marșul pentru viață a avut anul acesta ca temă „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii” și a fost organizat exclusiv online, datorită restricțiilor care vizează evenimentele publice în timpul pandemiei de Covid-19.

Actrița Ioana Picoș a interpretat mai multe piese muzicale, dintre care una dedicată medicului român Camelia Smicală, care a crescut singură trei copii. De câțiva ani, doi dintre aceștia, Maria și Mihai, sunt ținuți în mod abuziv în centrele de copii din Finlanda, în timp ce statul român pretinde că nu are cum interveni.

„Melodia aceasta este pentru toate femeile și pentru toate mamele în general, dar în special pentru mamele singure”, a spus Ioana Picoș. „Pentru mamele care sunt eroine, pentru mamele care se luptă pentru viața lor, pentru viața copiilor lor, pentru a reuși și pentru a face tot ceea ce pot ele mai bine”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Și, dacă mă gândesc la o persoană, la o astfel de femeie, care, din punctul meu de vedere, ar trebui să fie pusă acolo, sus de tot, și care sper că ne privește, acea femeie este Camelia Smicală”, a continuat artista pro-viață. „Camelia, melodia aceasta este în primul rând pentru tine. Toți cei care suntem pro-viață îți suntem alături… Nu te-am uitat și nu te vom uita.”

„Maria și Mihai, suntem cu gândul la voi. Această melodie este pentru toate mamele eroine. Toate mamele sunt eroine, dar mamele singure, din punctul meu de vedere, au nevoie de și mai mult sprijin și au tot respectul meu… Indiferent ce se întâmplă, mamele se ridică întotdeauna și luptă până la final”, a mai spus Ioana Picoș.

Luni, 18 mai, de la ora 18:00, are loc Marșul pentru viață 2020 online Iași, pe pagina de Facebook Pro Vita Iași.

Eliza Maria Cloțea: „România viitorului este România Vieții. Indiferența și avortul o distrug, dar dragostea și responsabilitatea o construiesc” / Discurs la Marșul pentru viață 2020 București online

Alexandra Nadane: „Să-i sprijinim pe părinți și pe copii. Dacă vom avea grijă de familie, vom avea grijă și de societatea în care trăim” / Discurs la Marșul pentru viață 2020 București online

Lavinia Stan, coach și mamă a șase copii: „Aveți curaj și întemeiați-vă familii! Aveți curaj și aduceți viață pe lume” / Discurs la Marșul pentru viață 2020 București online

Adelina Fronea, psiholog, cheamă femeile post-abortive să-și spună povestea. Începe ea însăși / Discurs la Marșul pentru viață 2020 București online

Alex Ilie: „Haideți să redevenim oameni care primesc cu bucurie și uimire cel mai frumos dar al divinității, copilul” / Discurs la Marșul pentru viață 2020 București online

A apărut revista Pentru viaţă nr. 9, Primăvara 2020 – „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii”

COMUNICAT. Marșul pentru viață 2020 „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

3 Comments

 1. Bună ziua tuturor! Am si eu un fiu, care este mare deja și îmi vine greu să înțeleg cum este posibil în secolul 21 să nu se respecte dorința copiilor de a sta acasă în familie cu mama lor! Este strigător la cer! Guvernul finlandez astfel comportându – se cu copii ,denota o asemănare cu comportamentele staliniste față de copii în Gulag! Sper ca această greșală să fie cât mai repede reparată prin întoarcerea copiilor în familie! Astfel ,cer oficialilor români pentru a interveni pentru soluționarea acestui caz imediat!

 2. Bună ziua, locuiesc de +30 de ani in Finlanda. Lucrăm împreună cu soția de mulți ani în domeniul acesta, avem 4 copii amplasați de guvernul Finlandez și între 1-3 de care avem grijă săptămânal. Am auzit de cazul acesta încă la început e pur și simplu de necrezut cum sa ajuns aici !! Știu destul de amănunțit procedurile , nu este k in Norvegia cu a fost cu cazul Bodnariu. Aici procedurile sunt altele.
  Imi pare rău să văd k situația este inca in desfășurare și încă nu sa finalizat. Cred k aici este vb de ceva mult „mai adînc” însă nu știu ce??
  De ce? Pt la in toți anii aceștia de cînd am colaborat cu ei nu mă auzit niciodată de așa ceva. Și chiar au fost situații f f grave pe care le-am auzit și întimpinat.
  Nu neg k Doamna Dr. Smicală nu ar avea dreptate in ceea ce spune, dar …după ceea ce am citit și știu din trecut despre cazul acesta…parcă lipsește ceva? Parcă nu sunt „toate cărțile pe masă” .
  E f greu de înțeles. Oricum ar fii situația asta se va rezolva NUMAI printr-o intervenție la „nivel ridicat” de carte cei ce știu cum să trateze un guvern că aceasta.
  Am toată stima pt Dvs Doamna Doctor, sincer, și chiar e îngrozitor prin ce ați trecut.
  As dorii sa aflu k au intervenit persoanele potrivite și sa rezolvat totul cu bine , chiar ar fi cazul și timpul.

  Stimă și respect!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button