viaţa de familie

INTERVIU Iulian Capsali: BIG BROTHER bate iarăși la ușa istoriei popoarelor lumii / Consecințele adoptării Raportului Lunacek

imagine-Iulian-CapsaliParlamentul European a aprobat Raportul Lunacek, prin care se definește fără echivoc orientarea Uniunii Europene asupra problematicii mariajelor gay și a adopției de copii de către cuplurile homosexuale. Prin manipularea drepturilor fundamentale ale omului, sub umbrela non-discriminării, paragrafele 1, 2 și 3 cer în mod expres ca homosexualitatea, lesbianismul, bisexualitatea, transexualitatea etc. să devină valori europene.

Paragraful 4 fixează etapele unui proces totalitar în plină desfășurare de forțe. Iată care sunt acestea: mobilizarea în acest sens a tuturor agențiilor plătite de contribuabilii europeni ( la punctul A3); propagandă la nivelul tineretului prin sistemul de educație (la punctul D i); impunerea căsătoriei homosexuale tuturor statelor membre UE (la punctul H iv); libertatea promovării homosexualității (“gay pride”) și alte forme de manifestare (la punctul I); incriminarea oricărei critici, rebotezată “discurs al urii” (la punctul H); drept de azil politic acordat celor care se declară homosexuali și care trăiesc în afara Europei (la punctul K ).

Ce se va întâmpla cu libertatea de expresie? Nu cumva în numele combaterii homofobiei, se va ajunge la heterofobie, familie-fobie sau creștino-fobie?

Iulian Capsali, candidat independent pentru Parlamentul European a răspuns întrebărilor ActiveNews.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Care sunt consecințele acestui vot asupra românilor?


Asistăm la debutul unei noi dictaturi, foarte asemănătoare cu cea din care abia am ieșit. Stigmatizarea, condamnarea unui om pentru că mărturisește că 2 plus 2 fac patru ne amintește de calvarul orwellian al dictaturii minciunii, confuziei și întunericului. Ce altceva presupune, pana la urma, raportul Lunacek, cel care va defini de acum înainte politica Consiliului Europei privind drepturile omului?

ActiveNews: Ce vă determină să afirmați acest lucru?

În fond, ce prescrie acest raport? Homosexualii sau toți cei care atacă majoritatea vor avea oricare drept în a stigmatiza pe oricine li se opune, în schimb oamenii normali, cei care au familie, cei care își apără credința și identitatea culturală, vor putea fi acuzați oricând de manifestare de ură sau îndemn la ură, echivalentul dușmanului poporului în regimul comunist. Așadar, nimic altceva decât o redefinire a termenilor și înlocuire a clasei muncitoare cu clasa lesbienelor, gay-lor, bisexualilor și transsexualilor. Vor urma pedepsele. Probabil că la început va fi doar contravenția sau amenda penală, asta ca să ne obișnuim cu ideea, ca pe urmă libertatea de conștiință să fie sancționată chiar cu pușcăria, căci nu degeaba este definită infracțiunea cu numele de crimă – hate crime.

Afirmațiile dumneavoastră sunt foarte grave nu credeți că ar putea fi privite, pur și simplu, ca o exagerare?

Ne-am bucura să fie o exagerare, pentru că așa am mai avea nădejdea să mai vorbim și pe viitor fără frica că vom fi acuzați, judecați și condamnați la pușcărie. Din păcate însă raportul votat în aceste zile spune explicit că se solicită statelor membre ale UE să înregistreze și investigheze așa-numitele „crime motivate de ură” la adresa homosexualilor și să adopte legislație penală contra incitării la ură pe baza orientării sexuale și identității de gen. („Member States should register and investigate hate crimes against LGBTI people, and adopt criminal legislation prohibiting incitement to hatred on grounds of sexual orientation and gender identity”). Deci este vorba despre o punere sub urmărire a tuturor manifestărilor care pot supăra noua ideologie. Se redeschide astfel din nou epoca dosarelor care te urmăresc o viață întreagă.

Credeți așadar că se va ajunge la o încălcare a drepturilor omului?

Raportul constituie de fapt o proclamare a drepturilor homosexualilor, care exclude în mod paradoxal drepturile majorității. S-a ajuns la situația absurdă în care logica drepturilor este încălcată flagrant chiar din interiorul ei dintr-o exacerbare artificiala a drepturilor, combinată cu declasarea oamenilor normali din punct de vedere sexual. Heterosexualii, adică familiștii, creștinii si toate religiile monoteiste de altfel, toți cei care nu sunt circumscriși de termenul LGBT, sunt excluși sau sunt indicați cu subînțeles ca principali suspecți ai infracțiuni de crimă pentru instigarea la ură dacă afirmă însăși normalitatea. Așadar, oricare dintre noi, prin noua lege care se profilează la orizontul țărilor Europene, va putea fi inclus în lista suspecților până când nu-și dovedește obediența față de noua ordine morală și socială și culturală a homosexualilor.

Adică, dacă mărturisești că ești heterosexual și se poate interpreta o anumită emfază în afirmația ta poți fi acuzat. Dacă spui că nu ești de acord ca în școală copiilor tăi să li se facă propagandă homosexuală vei fi de asemenea acuzat. Și odată deschisă cutia pandorei, orice cuvânt, gest sau acțiune de mărturisire a normalității, a credinței, a propriei identități va putea fi sancționat. Aceasta înseamnă mai mult decât pedeapsa în sine, înseamnă reapariția autocenzurii, a chinuitoarei autocenzuri, adică reafirmarea drepturilor lui Big Brother de a-ți controla conștiința.

În același timp însă, potrivit acestui raport, homosexualii te pot acuza oricând de orice le trece prin minte, te pot stigmatiza ca homofob, toată presa aservită „noului regim” te poate judeca și condamna fără ca aceasta să însemne o instigare la ură. Aceasta pentru că legea este formulată numai pentru homosexuali. Nici comuniștii nu au ajuns până acolo. Măcar la ei legile erau echidistante, numai că interpretarea era falsă. Acum legile sunt date ca în Ferma Animalelor adică: toți sunt egali, doar că unii sunt mai egali decât alții, iar aceștia, în cazul nostru sunt homosexualii.

Ce credeți că putem face?

Să continuăm să spunem adevărul, cu orice risc. Și mai mult decât atât, să ne solidarizam toți care vrem să ne păstrăm cultura, identitatea și credința. Dacă vom ajunge din nou să fim nepăsători în fața noilor ideologii totalitare atunci, cel mai probabil, nu ne așteaptă decât alte câteva decenii de autism totalitar. Este momentul, cred, ca să ne trezim, căci altfel, calvarul va începe din nou: Big Brother bate iarăși la ușa istoriei popoarelor lumii…

Preluare Active news


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button