criza de sarcină

Institutul Sf. Vladimir din New York a donat 13.000 $ pentru aşezământul de la Valea Screzii

Institutul Ortodox Sfântul Vladimir din New York a donat săptămâna trecută suma de 13.000 de dolari Asociației Pro Vita din Valea Plopului.

Suma a fost strânsă în urma participării Institutului Sfântul Vladimir la #GivingTuesday, un eveniment de fundraising de o importanţă majoră desfășurat anul trecut în  28 noiembrie.

În așezământul întemeiat de părintele Nicoalae Tănase locuiesc peste 400 de persoane.

Cu acest prilej, Pr. Chad Hatfield, președintele institutului american, i-a vizitat pe copiii și adulții așezământului din Valea Screzii.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Părintele Chad a declarat pentru Trinitas TV că „este onorat să fie prezent la Valea Screzii” și a reamintit că anul trecut, când a vizitat prima oară așezământul, a rămas uimit de „câți oameni pot fi ajutați din inițiativa unui singur preot”.

Banii vor fi folosiţi, după cum a precizat părintele Nicolae Tănase, pentru a finaliza patru case ale aşezământului, devansând darea lor în folosință cu câteva luni. Referitor la donaţia primită, părintele Nicolae Tănase a spus:

Este o sumă imensă în comparație cu donațiile pe care le primim. Pentru noi este o cinste, iar pe de altă parte un început.

Pro Vita este o asociație ce oferă adăpost, asistență medicală și acces la educație copiilor orfani și familiilor aflate în dificultate. Pro Vita contribuie la bunăstarea familiilor ce sunt afectate de dificultăți financiare și, de multe ori, previne cumplita decizie a mamelor de a renunța la copilul încă nenăscut.

Sursa: Basilica.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button