avort

INDIA. Guvernatorul orașului Delhi: „Ne ucidem fetițele nenăscute în pântecele mamelor. Instituția noastră este determinată să protejeze viața fetițelor nenăscute”

În perioada 18-24 ianuarie 2018, ADF India a lansat o campanie de protejare a fetițelor nenăscute, declarând ziua de 24 ianuarie drept.

24 ianuarie este Ziua Națională a Fetițelor în India. Prin aceasta, ADF India își propune să atragă atenția cu privire la abuzurile la care sunt supuse femeile. Printre actele de violență la care acestea cad victimă se numără și avortul selectiv pe criteriu de sex feminin al copiilor nenăscuți.

Anul acesta, începând din 18 ianuarie, ADF India a organizat o campanie de conștientizare intitulată Săptămâna Fetițelor. Tehmina Arora, reprezentant ADF India a explicat:

În țara noastră se avortează 50.000 de bebeluși lunar numai pentru motivul că sunt fete, nu băieți… Aceasta arată că națiunea noastră nu reușește să-și protejeze fetele. Acestea sunt fie avortate fie, după naștere, supuse la diverse forme de violență. Este timpul să rezolvăm această problemă… Oricine crede că femeile au aceleași drepturi ca și bărbații nu poate ignora ce se întâmplă astăzi în India.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Voluntarii ADF și ai altor organizații implicate au informat trecătorii de pe stradă și din centrele comerciale despre avortul selectiv pe criteriu de sex și i-au invitat să semneze o declarație de onoare  că vor proteja femeile.

Guvernatorul orașului Delhi, Shri Arvind Kejriwal, care a inaugurat campania, s-a numărat printre primii semnatari ai declarației și a susținut un discurs puternic referitor la chestiune:

Numai bărbații care lucrează cot la cot cu femeile pot conduce India spre un viitor în care fiecare persoană să-și poată atinge deplinul potențial. Cu toate acestea, noi astăzi ne ucidem fetițele nenăscute în pântecele mamelor. Legea interzice determinarea sexului copilului pe parcursul sarcinii, iar guvernoratul regiunii urbane Delhi este determinat să protejeze viața fetițelor nenăscute.

Sursa: ADF International


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button