miracolul vieţiistudii şi cercetări ştiinţifice

Incredibil! Copiii nenăscuți învață limba maternă încă din pântec

Un studiu a demonstrat faptul că un copil nenăscut poate face diferența atunci când cineva vorbește în engleză sau în japoneză.

Cercetătorii  de la Centrul Medical al Universității din Kansas Medical Centru, care folosesc tehnologia de detectare neinvazivă pentru a măsura modificările frecvenței cardiace ale fătului, au descoperit că bebelușii din uter pot distinge între două ritmuri diferite ale unor limbi. Un vorbitor bilingv a realizat două întregistrări ale unui pasaj, unul în engleză și unul în japoneză, care au fost redate copiilor nenăscuți. S-a descoperit că bătăile inimii fătului se schimbau atunci când auzeau un limbaj necunoscut, distinct ritmic (japonez), după ce deja auzise pasajul în engleză.

Cu toate acestea, bătăile inimii nu s-au schimbat atunci când a fost redat cel de-al doilea pasaj în engleză, spre deosebire de cel în limba japoneză.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Bebelușii pot auzi

Utako Minai, profesor asociat de lingvistică și liderul echipei care a realizat studiului, a spus că cercetarea arătase deja faptul că nou-născuții pot fi sensibili la diferențele ritmice dintre limbi. Acum s-a făcut un pas mai departe. ,,Acest discernământ timpuriu ne-a determinat să ne întrebăm când apare senzitivitatea bebelușilor față de proprietățile ritmice ale limbii, inclusiv dacă poate apărea chiar înainte de naștere.’’

Cercetătorii au dorit să vadă dacă copiii nenăscuți sunt sensibili doar la schimbarea persoanei care vorbește sau și la schimbarea limbii în care se vorbește. Pentru studiu au folosit unul dintre cele două biomagnetometre fetale (aparat care poate măsura bătăile inimii, respirația și alte mișcări corporale mai fin decât ecograful) din SUA pentru a examina 24 de femei care erau însărcinate în 8 luni.

Dezvoltarea limbajului începe în uter

Veștile conduc la o ,,concluzie extrem de interesantă pentru cercetarea științifică fundamentală asupra limbii”, a spus profesorul Minai. ,,Aceste rezultate sugerează faptul că dezvoltarea limbajului poate începe într-adevăr din uter. Fetușii își reglează auzul la limba pe care o vor învăța chiar înainte de a se naște, pe baza sunetelor pe care le aud în uter. Sensibilitatea prenatală la proprietățile ritmice ale limbajului poate oferi copiilor baza de învățare a limbii.”

 


DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button