studii şi cercetări ştiinţifice

Cercetări recente demonstrează că activitatea creierului începe încă din viața intrauterină

de Andrew Bair, National Right of Life News

Cercetările științifice s-au dovedit a fi un instrument foarte convingător în favoarea vieții – punând în lumină umanitatea copiilor nenăscuți. S-a demonstrat științific – că inimioara bebelușilor începe să bată după 21 de zile de la concepție și că după 20 de săptămâni de vârstă fetală, copilul dezvoltă capacitatea de a simți durerea.

În prezent cercetătorii de la Wayne State University și cei de la Perinatology Research Branch of National Institute of Child Health and Human Development (Departamentul de cercetare în perinatologie de la Institutul Național al sănătății copiilor și dezvoltării umane) din Detroit au demonstrat că există și activitate cerebrală la copiii nenăscuți. Cercetătorii consideră că aceste studii revoluționare ar putea să-i ajute să gasească noi modalități de prevenire și tratare a unor disfuncționalități cerebrale, cum ar fi autismul, ADHD și dislexia. Rezultatele studiilor au fost publicate miercuri, 20 februarie 2013, în revista Science Translational Medicine.
Moriah Thomanson, profesor asistent de pediatrie al Facultății de Medicină din cadrul Wayne State University, cercetător principal în acest program de cercetare, a declarat pentru cotidianul Detroit News: „Niciodată până acum nu am reușit să pătrundem în creierul fetal și să observăm dezvoltarea rețelelor sale funcționale. Cercetătorii au la dispoziție de acum o nouă metodă prin intermediul căreia vor putea răspunde unui mare număr de întrebări, iar acest lucru ne va fi de folos tuturor.
Cercetarea, finanțată parțial de NIH și Wayne State s-a făcut pe 25 de copii nenăscuți (fetuși), cu vârste cuprinse între 24 și 38 săptămâni de gestație intrauterină. S-a descoperit, utilizându-se un aparat RMN care a măsurat circulația oxigenului și a sângelui prin creier, că “imaginile capturate în timpul sarcinii arată conexiuni ale rețelelor neuronale și dezvoltarea lor la fetus” – conform lui Mary Posani care a scris pentru Mediil Reports. Scanările în timp real (puteți vedea aici un exemplu) demonstrează că activitatea creierului începe încă din viața intrauterină, și nu după naștere. Comparând scanările realizate în diferitele etape ale dezvoltării copilului, cercetătorii au fost capabili să scoată în evidență momentele în care își încep activitatea diferite părți ale creierului.
Este primul studiu din cadrul unui proiect mai mare care caută să afle cum se formează și funcționează rețelele neuronale la fetuși și examinează mediul intrauterin în care se dezvoltă copilul, dar și factorii de influență din viața mamei„, relatează Kim Kozlowski de la Detroit News. De ani de zile a fost detectată activitate cerebrală la copiii nenăscuți, începând de la 6 săptămâni după concepție. Noul studiu face însă observații și mai profunde despre dezvoltarea timpurie a creierului și poate deschide calea tratării disfuncțiilor cerebrale.
Susținătorii avortului, ca de obicei, nu acceptă aceste noi descoperiri științifice, negând veridicitatea lor. De exemplu, în ciuda faptului că în practica medicală curentă, în timpul operațiilor intrauterine este uzuală administrarea ansteziei la un copil nenăscut, susținătorii avortului se încăpățânează să susțină că acesta nu poate simți durerea.
Pe măsură ce aflăm tot mai multe despre viața copilului dinainte de naștere o atitudine favorabilă avortului devine din ce in ce mai greu de susținut.

Sursă: LifeSiteNews

 

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button