studii şi cercetări ştiinţifice

Statele Unite: Femeile eliberate din armată au un risc de a se sinucide de 6 ori mai mare decât civilii

Noi rapoarte publicate de Guvernul Federal American indică faptul că rata de suicid pentru femeile care au servit în armată este de șase ori mai mare decât în cazul celorlalte .

Conform statisticilor recent lansate de Veterans Affairs Department, rata este chiar mai mare în cazul tinerelor. Femeile în vârstă 18-29 ani care au servit in armată au de 12 ori mai multe șanse să se ​​sinucidă decât cele care nu au servit .

Peste 2.500 de femei care au servit în armată s-au sinucis în ultimii 11 ani .

În 2010, un studiu similar a fost realizat de către psihiatri pentru Departamentul pentru Veterani și a descoperit că veteranii de sex feminin în vârstă de 18-34 ani au fost în risc de 3 ori mai mare decât civilii să se sinucidă .

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La începutul anului, o veterană a Forțelor Aeriene, căpitanul Jamie Brunette, și-a luat viața. Familia încearcă acum să atragă atenția publică asupra tulburării post-traumatice de care suferă cei din armată și care-i poate duce către sinucidere.

Colega de cameră a acesteia povestește că aceasta descria ca “înfricoșătoare” o zi obișnuită în Afghanistan, unde servise.

Pe 9 Februarie poliția a găsit-o pe Jamie Brunette moartă în urma unei răni autoprovocate prin împușcare, dar nu sunt încă probe suficiente care să explice exact circumstanțele morții ei.

Femeile nu au un lung istoric de servire în forțele armate, astfel că profesioniștii din domeniul sănătății fac tot posibilul pentru a adapta tehnicile și tratamentele aplicate numărului tot mai mare de femei care intră în armată.

Unele studii arată că femeile care au servit în armată nu se simt “luate în serios”, ca veterani adevărați.

Prevenirea sinuciderii a devenit una din prioritățile Departamentului pentru Veterani, un raport din 2012 arătând că zilnic se sinucid 22 de foști militari.

Unii au sugerat că femeile au un risc crescut de a veni acasă din armată cu tulburare post-traumatică ca urmare a unui fenomen denumit traumă militară sexuală. Aproximativ un sfert din femeile intervievate au spus că au fost victime ale activității sexuale nedorite, non-consensuale.

În februarie, Congresul a adoptat Actul Clay Hunt de Prevenire a Sinuciderii pentru Veteranii Americani, care dorește să elibereze resurse pentru a face mai ușor pentru veteranii cu tendințe suicidare să obțină ajutor de la Departamentul pentru Veterani.

“Dacă sunt răniți, nu sunt uitați. Nu ești singur. America este alături de tine” a spus președintele Obama când a semnat proiectul de lege. “Sperăm că acum vom începe declinul sinuciderilor între veterani”, a declarat secretarul Departamentului pentru Veterani, Bob McDonald, la același eveniment.

Sursa: Breitbart.com
Traducere: Liliana Puescu

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button