sexualitatestudii şi cercetări ştiinţificeteoria genului

Foști angajați ai unei clinici transgen din Marea Britanie cer oprirea experimentelor pe copii și adolescenți

Mai mulți foști angajați ai unei clinici pentru copiii cu tulburări de identitate de gen au cerut încetarea tratamentelor experimentale asupra copiilor. Ziarul The Times of London a intervievat 5 experți, foști angajați ai Tavistock Clinic, instituție din cadrul National Health Service (Sistemul Public de Sănătate). Aceștia au decis să demisioneze în semn de protest față de tratamentele și procedurile experimentale la care sunt supuși copiii și adolescenții diagnosticați cu disforie de gen.

Potrivit foștilor angajați, Tavistock Centre, administrată de GIDS (Gender Identity Development Service – Serviciul pentru Dezvoltarea Identității de Gen), autorizează tratamente, cu urmări ireversibile, fără dovezi suficiente în privința efectelor pe termen lung și fără o evaluare și investigare psihologică corespunzătoare a cauzelor tulburărilor de gen.

Astfel, copii cu dismorfie corporală (obsesie față de un defect corporal real sau imaginar) au fost în mod eronat diagnosticați ca transgenderi și le-a fost prescris tratamentul de „tranziție” către sexul opus. În cele mai multe cazuri s-a decis tratamentul de „tranziție”, fără a  investiga cauzele tulburării de gen.

Prima etapă a tratamentului constă în administrarea la copii și adolescenți a inhibitorilor de pubertate. Majoritatea celor cărora li s-au administrat inhibitori au început să ia hormoni ai sexului opus la vârsta de 16 ani. Efectele administrării acestor hormoni sunt ireversibile.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pe același subiect, Times l-a intervievat și pe profesorul Carl Heneghan, expert al Centre of Evidence-based Medicine din cadrul Universității Oxford. Acesta consideră că, „având în vedere dovezile medicale insuficente în ceea privește efectele administrării medicației pentru disforia de gen, putem considera aceste tratamente ca un experiment pe copii care nu este reglementat”. „Haosul în care am intrat prin tratarea disforiei de gen la copii și adolescenți este în primul rând legat de utilizarea și evaluarea medicamentelor puternice asupra acestui grup de vârstă”, este de părere profesorul Heneghan, care dă și exemple de medicamente și hormoni utilizate de clinici. În opinia lui Heneghan, „lucrul care vorbește de la sine despre acest haos este faptul că medicamentele utilizate și dozele administrate diferă de la o clinică la alta”.

Foștii angajați acuză și presiunile organizațiilor transgen, care influențează deciziile clinicilor în ceea ce privește tratamentele copiilor și adolescenților cu tulburări de gen. Este și cazul „Mermaids” („Sirenele”), condusă de activista transgen Susie Green, care promovează tranzița (transformarea) către sexul opus, ca tratament unic pentru toți adolescenții confuzi în ceea ce privește identitatea lor de gen. Pentru a-și impune punctul de vedere aceste organizează hărțuiesc medicii și induc în eroare familiile copiilor și adolescenților cu tulburări de gen. „Preferați să aveți un băiat viu sau o fată moartă”, este motto-ul „Mermaids”, prin care organizația îi avertizează pe părinți că singura opțiune pentru copiii lor care prezintă tulburări de gen este tratamentul pentru schimbarea sexului, în caz contrar aceștia urmând, cel mai probabil, să aleagă sinuciderea.

Caroline Farrow, o mamă catolică, care a fost luni de zile agresată online de către lobby-ul transgen în urma criticilor exprimate contra mișcării, este mulțumită de apariția articolelor și consideră că „Times a demascat ceea ce sute de mii de femei spun de mult timp. Copiii sunt împinși către tratamente și intervenții medicale pe care le vor suporta pe tot parcursul vieții”.  În opinia lui Farrow, Times „a deschis o fereastră” pentru nevoia de a proteja copiii contra tratamentelor cu inhibitori de pubertate și hormoni, însă acum este rândul autorităților să investigheze modul în care lobby-ul trangen a ajuns să aibă așa multă influență. Farrow consideră „o tragedie individuală” fiecare copil care este supus tratamentului de tranziție de gen, deorece acesta devine steril și este privat de o viață sexuală normală ca adult, iar toată viața va trebui să facă tratamente.

În mai puțin de 10 ani numărul de copii britanici care s-au adresat Serviciului pentru Dezvoltarea Identității de Gen a explodat și continuă să crească accelerat da la an la an. Astfel, dacă în 2010 s-au raportat 94 de cazuri, în 2018 au fost consemnate 2.519, cu 25% mai multe față de 2017. Din total, în 1.806 cazuri au fost fete, iar în 713 băieți. Dacă, de exemplu, tendința s-ar menține, în 2028 ani numărul de copii și adolescenți care ar ajunge la clinicile pentru tratarea tulburărilor de gen ar fi de peste 23.000.

Sursă: lifesitenews.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button