viol

În urma unei tragedii, o nouă lege din Serbia crește protecția femeilor însărcinate, minorilor și copiilor nenăscuți

În  2014, Tijana Juric, în vârstă de 15 ani, a fost răpită de pe o stradă din localitatea sârbă Subotica, violată și ucisă. După 13 zile, făptașul a fost prins și și-a recunoscut crima.

În memoria fetei și pentru a preveni astfel de tragedii, Igor Juric, tatăl Tijanei, a făcut o campanie pentru adoptarea unei legi care să acorde cea mai aspră pedeapsă posibilă pentru astfel de fapte. Inițiativa lui a primit sprijinul a peste 160.000 de sârbi, inclusiv mulți parlamentari.

Astfel, recent, Codul Penal din Serbia a fost modificat și prevede închisoarea pe viață fără posibilitatea eliberării condiționate pentru infracțiuni precum violul sau crima, ale căror victime sunt copii sau femei însărcinate.

Ce are deosebit această lege este și faptul că ea recunoaște statutul de persoană al copilului nenăscut.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursă: observator


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button