viol

Senegal: Victima de 11 ani a unui viol dă naștere la gemeni, aceștia fiind salvați de legea care interzice avortul

blackprol2

 LifeNews.com

De fiecare dată când o tânără dintr-o națiune străină este violată și rămâne însărcinată, activiștii avortului ignoră violul și imediat o împing pe fată să facă avort. Violul este și așa o chestiune tragică și lipsită de sens, chiar și fără a mai adăuga la asta violența unui avort și distrugerea unei vieți omenești.

Într-un nou caz, o fată de doar 11 ani a dat născut doi gemeni după sarcina avută ca urmare a unui atac sexual. Activiștii avortului vor folosi cu siguranță cazul pentru a face presiuni asupra Senegalului să își schimbe legile pentru a legaliza avortul. Cel mai probabil însă nu vor face nimic pentru fetele aflate într-o astfel de situație și care ar avea nevoie de un sprijin concret, ca lapte pentru copii și suport în a merge la școală fără să trebuiască să facă față ironiilor. Dacă activiștii avortului ar petrece mai puțin timp punând accent pe avort și mai mult timp pe nevoile copiilor și a mamelor, atunci ei ar face ceva cu adevărat productiv.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Chiar fata, într-un interviu acordat publicației London Guardian, spune cum privește lucrurile: se gândește la urmărirea penală a violatorului și la cum va avea grijă de ea și de copiii ei, nicidecum la varianta legală sau nu a unui avort.

Din articol:

Într-un interviu acordat Asociației avocatelor din Senegal, fata, care abia a împlinit 11 ani, a fost întrebată dacă e mulțumită că violatorul, vecinul ei, se află în custodia poliției. “Nu”, a răspuns ea. “Aș vrea să fie omorât fiindcă m-a împiedicat să îmi continui școala”.

Fata a născut la 7 luni și bebelușii au stat o săptămână în incubator și s-ar părea că starea lor de sănătate este una bună.

“Nu mi-am dat seama că sunt însărcinată. Mama mi-a văzut corpul cum trece prin schimbări și deoarece vomitam m-a dus la spital. În ultimele luni, capul mă durea așa de tare încât abia mai puteam sta în picioare.”

Întrebată ce își amintește despre momentul nașterii, ea a spus: “Nimic. M-am trezit și am realizat că nu mai sunt însărcinată și apoi am văzut gemenii.”

“Gemenii sunt bine, dar vor să fie hrăniți la sân, iar eu nu am destul lapte. Mama mea cumpăra lapte de la farmacie. Putem să îl plătim datorită donațiilor din partea unor oameni foarte generoși și a unui farmacist extrem de amabil.”

Mama fetei, care vinde legume în piață, spune că a apelat la lidera unei comunități de femei pentru a primi sfaturi după ce doctorii au confirmat sarcina. Toate demersurile pentru a ajunge la procuratura statului au fost suportate de voluntari. Violatorul a fost luat în custodia poliției foarte repede și își așteaptă procesul.

“Spre sfârșitul sarcinii, fiica mea nu se putea ridica singură noaptea și deseori intra în panică. Tatăl ei, de care sunt divorțată, mă condamnă. Spune că nu am crescut-o cum trebuie, de aceea s-a întâmplat asta. Când i-am spus la telefon că gemenii s-au născut, el a spus doar atât: <Am auzit ce ai spus>. De atunci, el nici nu a sunat și nici nu a venit să ne vadă.”

Ea a cerut sprijin financiar asociației de avocați pentru ca fata să își continue educația. Totuși, ea a spus că fiica ei va avea nevoie să schimbe școlile pentru a evita să fie luată în râs de ceilalți colegi.

Traducere: Mihaela Sanpetrean

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button