familievalorile familiei

În pandemie, întreaga lume redescoperă sensul originar al curcubeului, de simbol al VIEȚII și SPERANȚEI

de Redactia Stiripentruviata.ro

Felul în care curcubeul a reapărut în contextul pandemiei de Covid-19 demonstrează că oamenii regăsesc sensul originar al acestui simbol biblic furat de mișcările ideologizante ale ultimelor decenii.

În timp ce în întreaga lume se anulează, odată cu toate evenimentele publice, și paradele homosexualilor, oamenii obișnuiți încep să redescopere sensul acestui străvechi simbol al vieții și speranței.

Familii cu copii care se află izolate la domiciliu în diverse țări, din Spania și până în Republica Moldova, au afișat la ferestre și în balcoane semnul curcubeului, însoțit de mesajul în mai multe limbi:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Totul va fi bine!”

Astfel, un efect pozitiv al pandemiei este că, atunci când vine vorba de lucruri cu adevărat importante, ideologia pălește și realitatea câștigă: curcubeul este un simbol universal al speranței, un semn trimis de Dumnezeu lui Noe, împreună cu promisiunea că nu va lăsa lumea să se sfârșească.

Paradoxal, deși curcubeul era folosit de mișcarea de promovare a homosexualității ca simbol al diversității, în realitate leagănul adevăratei diversități este doar familia naturală, deoarece numai complementaritatea firească bărbat-femeie rodește viață, născând copii.

În mod probabil involuntar, Familia Regală britanică revendică tocmai acest sens al curcubeului atunci când alege să serbeze pe Twitter ziua de naștere a micului Prinț Louis folosindu-se de curcubeu.

Catherine, Ducesă de Cambridge, l-a fotografiat pe băiețelul ei pictând curcubee – pe hârtie și… pe el însuși, ca orice copil care se pregătește să împlinească doi ani.

Comentariul care însoțește una din fotografii este: „Dezvăluiri despre lucrurile ieșite din mâinile Pințului Louis înainte de ziua sa de naștere”.

O imagine arată pictura făcută de copil, iar alta pe prinț cu un curcubeu pictat pe propriii obraji după ce și-a trecut mâinile cu vopsea peste față.

Este momentul ca atât credincioșii creștini de toate confesiunile, cât și mișcarea pro-viață și pro-familie din întreaga lume să își asume curajos acest simbol, pentru a nu-l mai lăsa în mâinile câtorva ideologi care sunt mai degrabă vocali decât numeroși.

Vezi mai jos fotografiile cu Prințul Louis, cele cu familii din întreaga lume afișând curcubeul la ferestre și balcoane, un desen făcut de o elevă de la Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” din București, precum și câteva pancarte de la Marșul pentru viață. Acestea folosesc culorile curcubeului pentru a promova frumusețea Vieții și Familiei.

During the Covid-19 pandemic, the whole world rediscovers the original meaning of the rainbow as a symbol of LIFE and HOPE

Să revendicăm curcubeul ca simbol străvechi: al judecății pe care Dumnezeu o face păcatului, dar și al harului pe care El îl oferă omului

Dorind să sprijine mișcarea homosexuală, KLM Airlines arată fără să vrea lipsa de perspectivă a „familiilor” homosexuale

OPINIE: O ideologie sexuală și-a făcut din curcubeu steag, furându-i semnificația biblică

Desen făcut de o elevă de la Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” din București


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button