criza de sarcinăMarşul pentru Viaţă

În Arhiepiscopia Craiovei se înființează un centru de sprijin pentru femeile în criză de sarcină

de Redacția Stiripentruviata.ro

Fundația Societatea Ortodoxă a Femeilor din Craiova și Asociația Vasiliada a Mitropoliei Olteniei au pus bazele unei noi inițiative de implicare socială: „Centrul de consiliere și informare Sf. Ana”, care va sprijini femeile în criză de sarcină să-și nască copiii.

Prima formare de voluntari ai viitorului centru a avut loc săptămâna trecută, în cadrul Lunii pentru viață 2024 de la Craiova. Cei care vor să se implice au primit informații de la Alexandra Nadane, directoarea Centrelor ROUA din Capitală, care are 15 ani de experiență în sprijinul oferit femeilor în criză de sarcină.

Voluntarii au aflat cum să ajute în plan material și emoțional femeile însărcinate care nu sunt sprijinite de partener și de familie să-și nască copilul.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Sesiunea de formare a fost precedată de conferința „Construim împreună pentru viață”, în cadrul căreia au vorbit Părintele Ștefan Bărbulescu, inspector eparhial la Arhiepiscopia Craiovei, și Alexandra Nadane.

Invitata evenimentului a prezentat iniția­tivele pro-viață derulate la nivel național, în colaborare cu diferite instituții și asociații, și abordarea comunicării cu femeile însărcinate aflate în situații de criză. Implicarea comunității este crucială în sprijinirea lor, a spus Alexandra Nadane.

Conferința s-a terminat cu o discuție liberă, în care Alexandra Nadane a răspuns la întrebările participanților.

Luna pentru viață este o serie de manifestări desfășurate anual în martie, cu scopul de a promova frumusețea și firescul nașterii de copii prin implicarea comunității în sprijinirea mamelor singure și a femeilor în criză de sarcină.

Punctul culminant evenimentelor este Marșul pentru viață, desfășurat anual în preajma sărbătorii Bunei Vestiri. Anul acesta, Marșul pentru viață se desfășoară în 30 martie în numeroase localități din România și Republica Moldova.

În anumite eparhii, marșul este organizat în sâmbăta sau duminica dinaintea Bunei Vestiri.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button