familie

La Craiova a avut loc simpozionul „Familia și provocările ei actuale”

Conferință-Craiova

Basilica.ro, 05 mai 2017

Vreme de trei zile, în perioada 2-4 mai 2017, Centrul de restaurare, conservare și vizualizare din strada Brestei, nr. 24, a găzduit lucrările Simpozionului Național Familia și provocările ei actuale, informează site-ul oficial al Mitropoliei Olteniei.

Evenimentul organizat de Arhiepiscopia Craiovei, Facultatea de Teologie din Craiova, Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman și Asociația Părinți pentru copii – Oltenia, a adus împreună specialiști din mai multe domenii de activitate, cu toții apologeți ai familiei formate din: bărbat și femeie.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dacă în prima zi a întâlnirii au putut fi audiați membrii Coaliției pentru familie și mai mulți specialiști în drept și jurisprudență, ultimele două zile au fost închinate teologiei și pedagogiei creștine.

Astfel, miercuri, 3 mai, șirul conferințelor a fost deschis de dr. Pavel Chirilă, reputat medic, profesor și nu în ultimul rând promotor al conceptului de medicină creștină. Domnia sa a vorbit despre pericolele actuale care amenință familia tradițională, precum și despre patologiile biologice ce însoțesc depărtarea de la sensul creștin al acesteia.

A urmat pr. lect. univ. dr. Vasile Crețu, cadru didactic la Facultatea de Teologie Iustinian Patriarhul din București, care a prezentat referatul cu tema Revizuirea Constituției României pentru definirea familiei: argumente pro și contra. Tot de la Facultatea de Teologie din București, pr. lect. dr. Nicușor Beldiman a vorbit celor prezenți despre Familia creștină – temă prioritară pentru predicatorii români din secolul XX.

La rândul său, profesorul Radu Carp, de la Facultatea de Științe Sociale din Capitală, a încercat să ofere o definiție juridică familiei, prin referatul Cum definim familia? Repere privind o dezbatere despre rolul religiei în spațiul public. Din partea Facultății de Teologie din Craiova a vorbit lect. dr. Mihai Iulian Constantinescu, abordând Diferența de gen – condiție fundamentală pentru căsătorie și cununie. O perspectivă juridico-canonică.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button